SEX

Αν αναρωτιέσαι πού είναι η πιο ευαίσθητη ερωτογενής σου ζώνη, αυτή η έρευνα σε αφορά

Εδώ σημείο G, εκεί σημείο G, πού είναι το σημείο G. Μην είναι στην κλειτορίδα; μην είναι στον πρωκτό; μην είναι πουθένα; Σύμφωνα με μία νέα αυστραλιανή έρευνα, ισχύει η τρίτη απάντηση. Τόσα χρόνια, μια πλάνη.

Το τι μελάνι και χτύπημα στα πλήκτρα του υπολογιστή έχει δαπανηθεί για το ψάξιμο του σημείου που σε ακουμπάει ο άλλος και παθαίνεις αυτόματη ανάφλεξη, δεν λέγεται. Κι έρχεται τώρα αυτή η ομάδα επιστημόνων από την Αυστραλία να μας πει πως τσάμπα ψαχνόμαστε. Δεν υπάρχει. 

Οι ερευνητές του νοσοκομείου Austin της Μελβούρνης μελέτησαν τα σώματα 13 γυναικών ηλικίας από 32 έως 97 ετών και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως G Spot, δεν υφίσταται. Ο επικεφαλής της έρευνας εξήγησε πως αυτό το όμορφο συναίσθημα που νιώθουμε εμείς οι γυναίκες όταν κάποιος χαϊδεύει το φερόμενο ως σημείο G κοντά στην κλειτορίδα είναι απλά κοντά σ’ αυτήν μέρος του όλου συστήματός της το οποίο εκτείνεται σε περίπου 7,5 εκατοστά, από κάτω περνάνε νεύρα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να δίνουμε αληθινές διαστάσεις σε κάτι ανύπαρκτο.

Μύθος όλα. Απάτη.

Έτσι για την ιστορία, όχι ότι έχει κάποια τεράστια σημασία πλέον, το σημείο G πήρε το όνομά του από τον Γερμανό γυναικολόγο Ernst Gräfenberg, ο οποίος το 1950 ισχυρίστηκε ότι μια περιοχή λίγων εκατοστών που βρίσκεται εσωτερικά στον κόλπο είναι εξαιρετικά ευαίσθητη στο άγγιγμα και αποτελεί την απόλυτη ερωτογενή ζώνη του γυναικείου σώματος.