SEX

6 πράγματα που συμβαίνουν στο σεξ και τα αντιμετωπίζεις ως πρόβλημα (ενώ δεν είναι)

Είναι καταστάσεις που συμβαίνουν σε όλους, δεν μπορείς να τις προβλέψεις κι αν δεν σου 'χουν ξανατύχει δυσκολεύεσαι να τις διαχειριστείς κι αγχώνεσαι. Αν επαναληφθούν κιόλας, πάει τελείωσε, "υπάρχει πρόβλημα", σκέφτεσαι και μαυρίζεις. Δεν είναι όμως έτσι. Στο σεξ υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες που επιδρούν ώστε να μην συμβαίνουν όλα by the book, αλλά όπως έρχονται έτσι φεύγουν.

Μεμονωμένα περιστατικά που επαναλαμβάνονται μία στο τόσο και δεν πρέπει να δίνεις υπερβολική βαρύτητα. Όταν κάτι πάει λίγο στραβά ή διαφορετικά ή μη ιδανικά, πρέπει να είσαι σίγουρη ότι πρόκειται όντως για πρόβλημα πριν του κολλήσεις την ταμπέλα και θέσεις τόσο εσένα όσο και τον άλλον σε κατάσταση συναγερμού. Δεν είναι όλα τα ζητήματα τόσο δραματικά. Απλά συμβαίνουν μια στο τόσο.

Όταν δεν μπορείς να φτάσεις σε οργασμό 

Δεν είναι πολύ ευχάριστο το επιχείρημα που θα παραθέσω, αλλά οι έρευνες υποστηρίζουν πως μία στις 4 γυναίκες ολοκληρώνουν κάθε μα κάθε φορά που έρχονται σε ερωτική επαφή. Για κάποια σώματα δεν είναι τόσο εύκολο όσο για άλλα. Αν νιώθεις πως το τέλος δεν θα έρθει ποτέ, μην πανικοβάλλεσαι, γιατί το κάνεις χειρότερο, μπορεί να είσαι απλά κουρασμένη.

Μια μικρή ασυμμετρία

Έστω ότι κάποια στιγμή παρατήρησες πως η εικόνα του αιδοίου σου, είτε τα χείλη, είτε η κλειτορίδα είναι κάπως διαφορετικά από την τυπική εικόνα που έχεις πλάσει στο μυαλό σου για την ευαίσθητη περιοχή. ‘Η πως μία μέρα εκεί που άλλαζες στα αποδυτήρια του γυμναστηρίου παρατήρησες τυχαία ότι διαφέρεις λίγο από τη φίλη σου εκεί κάτω. Απόλυτα φυσιολογικό κι αυτό.

Δεν έχετε πολλή όρεξη για σεξ

Μόνο τα ρομπότ εμφανίζουν σταθερές κι απαρέγκλιτες λειτουργίες, κι αυτό πάλι παίζεται. Οι άνθρωποι δεν έχουμε τις ίδιες διαθέσεις/ορέξεις/επιθυμίες πάντα. Η λίμπιντο εμφανίζει σκαμπανεβάσματα με ή χωρίς συγκεκριμένο λόγο. Τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια κάνουν σεξ μία φορά την εβδομάδα, αναφέρουν οι έρευνες. Η κατάσταση αυτή αρχίζει και γίνεται προβληματική όταν θέλει ο ένας και δεν θέλει ο άλλος ή και οι δύο σε μόνιμη βάση.

Ο σύντροφός σου βλέπει πορνό

Δεν θέλω να σοκαριστείς, πορνό βλέπουν σχεδόν όλοι. Είτε μόνοι τους, είτε παρέα με το ταίρι τους. Υπάρχουν έρευνες που υποστηρίζουν ότι το να βλέπεις ερωτικές ταινίες είναι ευεργετικό για τη σεξουαλική ζωή. Πρόβλημα γίνεται όταν ο άλλος προτιμά να στήνεται μπροστά από μία οθόνη και να βλέπει τα χαΐρια των άλλων αντί να τα κάνετε μαζί. Κατά τ’ άλλα δεν είναι διεστραμμένος αν βλέπει πορνό, μην τρελαίνεσαι.

Το γρήγορο σεξ

Επειδή εμείς οι γυναίκες είμαστε και λίγο ψυχαναγκαστικές με τη διάρκεια του σεξ, μπορεί να θεωρήσουμε πως αν η επαφή διαρκεί κάτω από μισάωρο (γιατί εκείνος δεν κρατιέται και ολοκληρώνει στο 5λεπτο), κάποιο θέμα υπάρχει. Μάθε ότι το σεξ (η πράξη αυτή καθαυτή, χωρίς τα προκαταρκτικά) διαρκεί περίπου 5 λεπτά για τον μέσο άνθρωπο. Το γρήγορο σεξ πρέπει να αντιμετωπίζεται ως πρόβλημα μόνο αν κάθε φορά που πέφτετε στο κρεβάτι, συμβαίνει μία πρόωρη εκσπερμάτωση. Σε κάθε άλλη περίπτωση απλά του ζητάς να εστιάσετε λίγο παραπάνω στα προκαταρκτικά.   

Δεν είσαι υγρή

Υπάρχουν φορές που ενώ νιώθεις ότι θες να κάνεις σεξ, ο κόλπος σου είναι ξηρός και-για άλλη μια φορά- αγχώνεσαι ή και ντρέπεσαι γιατί νομίζεις πως θα νομίζει ότι δεν τον θες. Δεν σου λέω ότι δεν είναι πιθανό να μην αισθάνεσαι ερωτική έλξη, αλλά αν δεν έχεις αμφιβολία για τα συναισθήματά σου προς τον άλλο, παράγοντες όπως η εξωτερική θερμοκρασία (κι όμως), ο κύκλος σου, η λήψη φαρμάκων, η αφυδάτωση, ή απλά η κούραση μπορούν να σε στεγνώσουν. Με λίγα προκαταρκτικά παραπάνω κι ένα ποιοτικό λιπαντικό όλα λύνονται.