SEX

5 μεγάλες αλήθειες για το σεξ

Η γενίκευση δεν είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να προσεγγίζουμε κάποια ζητήματα, ειδικά όταν αυτά είναι σοβαρά. Αλλά η αλήθεια είναι πως στο σεξ, υπάρχουν κάποιοι κανόνες οι οποίοι δεν είναι περιοριστικοί, αλλά απελευθερωτικοί και ουσιαστικοί για την καθεμιά από μας και καλό θα ήταν να τους έχεις στο μυαλό σου.

> Ο πόνος στο σεξ δεν είναι “φυσιολογικός”. Δεν είναι “μέσα στο πρόγραμμα” να αισθάνεσαι ενόχληση είτε με κάτι που κάνει ο παρτενέρ σου, είτε επειδή νιώθεις πως κάτι δεν πάει καλά εκεί κάτω. Στην πρώτη περίπτωση το λες στον άμεσα ενδιαφερόμενο, στη δεύτερη στον γυναικολόγο σου.

> Στο σεξ ό,τι δίνεις παίρνεις. Η ερωτική ευχαρίστηση πρέπει πάνω απ’ όλα να είναι αμφίδρομη, δεν κάνουμε “ψυχικά”. Ο καλός σύντροφος το γνωρίζει αυτό και το προασπίζεται. Αν δεν το κάνει, δεν είναι καλός.

> Η διάθεση για πειραματισμούς δεν είναι κάτι νοσηρό, αλλά ούτε και υποχρεωτικό. Αν νιώθεις πως θες να διευρύνεις τους σεξουαλικούς σου ορίζοντες, είναι δικαίωμά σου, όπως και το να μην νιώθεις την ανάγκη να δοκιμάσεις οτιδήποτε περίεργο.

> Το σεξ στην αληθινή ζωή δεν γίνεται όπως στις ταινίες. Είναι πιο πολύπλοκο και λιγότερο ρομαντικά αυτοματοποιημένο.

> Ο ψεύτικος οργασμός δεν είναι λύση, αλλά αυτολύπηση. Σοβαρά τώρα; Γιατί; “Για να μην τον κάνεις να νιώσει άβολα”; Μήπως είναι ώρα να αναρωτηθείς γιατί δεν ολοκληρώνεις στο σεξ μαζί του ή γενικώς; Γιατί στερείς από τον εαυτό σου κάτι τόσο απολαυστικό; Δεν υπάρχει πιο ανώριμη ερωτική συμπεριφορά από το να υποκρίνεσαι οργασμό.