SEX

Πόσο συχνά αυνανίζονται οι γυναίκες και πόσο οι άντρες;

Ναι, η απάντηση είναι αυτή που μάλλον φαντάζεσαι. Τα σκήπτρα του αυνανισμού κατέχουν- ως φύλο- τα αγόρια, σύμφωνα με μία μεγάλη έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί από το πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, η οποία μας ενημερώνει με αρκετές λεπτομέρειες επί του θέματος.

Όσο αφορά στις γυναίκες, το 5% των 25-29 ετών αυτοϊκανοποιούνται περισσότερες από 4 φορές την εβδομάδα. Το ίδιο ισχύει για ένα μεγαλύτερο ποσοστό αντρών. Συγκεκριμένα, για το 20,1%.

Η ψαλίδα κλείνει για εκείνες και εκείνους που δηλώνουν ότι αυνανίζονται «αρκετές φορές μέσα στο μήνα». Το 21,5% των γυναικών ηλικίας 25-29 και το 25, 4% των αντρών αντίστοιχα δεν λένε πόσο, αλλά σίγουρα το κάνουν πολύ. Αυτό που αναφέρει επίσης η έρευνα είναι πως οι γυναίκες κορυφώνουν λιγότερες φορές από τους άντρες σε ποσοστό 10-15% που είναι μικρό αλλά σίγουρα όχι αδιάφορο.

Η συγκεκριμένη μελέτη έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά άλλων. Μεταξύ αυτών, εκείνη που επισημαίνει πως ο αυνανισμός είναι μία δραστηριότητα που βοηθάει τις γυναίκες να καταπολεμούν και μάλιστα με άμεσο τρόπο το στρες και το άγχος τους. Τα κορίτσια που ικανοποιούν τον εαυτό τους χωρίς παρτενέρ έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση, καλύτερη εικόνα για το σώμα τους σε σχέση με εκείνες που το θεωρούν ταμπού ή το αποφεύγουν για οποιοδήποτε λόγο, αλλά και πιο δραστήρια σεξουαλική ζωή.

Κατακλείδα: ο αυνανισμός δεν πρέπει να κόβεται και δεν αντικαθιστά το σεξ. Είναι μία απόλυτα προσωπική απόλαυση, ανεξαρτήτως τρέχοντος relationship status.