SEX

Αυνανισμός: 6 πράγματα που θα σε πείσουν να το κάνεις περισσότερο

Unsplash

Μπορεί ακόμη και σήμερα να αποτελεί θέμα ταμπού, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο αυνανισμός είναι ένα κομμάτι της σεξουαλικής έκφρασης, τόσο των γυναικών όσο και των ανδρών.

Μπορεί παλαιότερα ο αυνανισμός ή η αυτοϊκανοποίηση να είχε δαιμονοποιηθεί, ωστόσο, σήμερα οι επιστήμονες τον θεωρούν αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Και όσο σοκαριστικό και αν είναι για πολλούς εκεί έξω, ο αυνανισμός είναι και γυναικεία υπόθεση.

Οι γυναίκες αυνανίζονται. Ίσως η πρώτη σου εμπειρία με τον αυνανισμό να ήταν κάπως άβολη ή αστεία. Ό,τι κι αν ήταν, δεν έχει σημασία ποιος ή τι τον προκάλεσε. Σημασία έχει να μιλήσουμε γι’ αυτό και να αισθανόμαστε ελεύθερες να το κάνουμε χωρίς ντροπή. Τα οφέλη του αυνανισμού είναι πολλά, ειδικά για τις γυναίκες. Συνέχισε να διαβάζεις και θα πειστείς.

Αυνανισμός: 6 πράγματα που θα σε πείσουν να το κάνεις περισσότερο Pexels

1. Ο αυνανισμός σε χαλαρώνει

Ο αυνανισμός αυξάνει τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα και απελευθερώνει χημικές ουσίες του εγκεφάλου που ονομάζονται ενδορφίνες. Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί υπάρχει ένα ξεκάθαρο όφελος για τη διάθεση, ακόμα κι αν δεν βιώνεις οργασμό. Και ενώ οι άντρες είναι πιο πιθανό να μιλούν για εκτόνωση της σεξουαλικής έντασης, η έρευνα δείχνει ότι ο αυνανισμός είναι ανακουφιστικός για την αντιμετώπιση του άγχους και του στρες και για τα δύο φύλα. Αποσύρει από το μυαλό τις ανησυχίες σου, ενώ ενεργοποιεί περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με την ευχαρίστηση.

2. Βελτιώνει τη σεξουαλική σου ζωή

Ο γυναικείος αυνανισμός μπορεί να σε απελευθερώσει σεξουαλικά και να σου χαρίσει αυτοπεποίθηση. Σε φέρνει σε επαφή με τις επιθυμίες σου και σου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσεις το σώμα σου. Ο πειραματισμός με ό,τι σε κάνει να αισθάνεσαι καλά και να ανταποκρίνεσαι θετικά, μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερες σεξουαλικές εμπειρίες και με έναν σύντροφο. Αν δυσκολεύεσαι να φτάσεις σε οργασμό, ο γυναικείος αυνανισμός είναι ένας ιδιωτικός, χωρίς άγχος τρόπος για να δοκιμάσεις διαφορετικούς τύπους αφής και πίεσης για να δεις τι σε βοηθά να κορυφώσεις.

3. Ο αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει στην εμμηνόπαυση

Πολλές γυναίκες βλέπουν αλλαγές στην λίμπιντό τους κατά την εμμηνόπαυση. Ο αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει. Ο κόλπος μπορεί στην πραγματικότητα να στενέψει, κάτι που μπορεί να κάνει την επαφή και την διείσδυση πιο επώδυνη. Αλλά ο αυνανισμός, ειδικά με ένα λιπαντικό με βάση το νερό, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της στένωσης, στην ενίσχυση της ροής του αίματος, στην ανακούφιση ορισμένων προβλημάτων ιστών και υγρασίας και στην αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας, σύμφωνα με τους ειδικούς.

4. Δεν χρειάζεται να είναι γρήγορος ή να τελειώνει με οργασμό

Αντίθετα με ό,τι μπορεί να προτείνει η pop κουλτούρα, ο γυναικείος αυνανισμός δεν είναι απλώς μια «γρήγορη» εμπειρία. Η βιασύνη μπορεί να το κάνει λιγότερο ευχάριστο, όπως και η υπερβολική εστίαση στον οργασμό. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να αγγίξει όλα τα μέρη του σώματός σου ή να δοκίμασε διαφορετικές στάσεις, χωρίς να αισθάνεσαι πίεση για κορύφωση.

5. Τα sex toys μπορούν να βοηθήσουν

Σχεδόν οι μισές γυναίκες μεταξύ 18 και 60 ετών έχουν χρησιμοποιήσει ένα σεξουαλικό παιχνίδι, όπως δονητή ή dildo, σύμφωνα με έρευνα της Ashley Leonard στο Πανεπιστήμιο Robert Morris. Εάν δυσκολεύεσαι να φτάσεις σε οργασμό, ένας δονητής (που διεγείρει τις νευρικές απολήξεις στην κλειτορίδα) μπορεί να είναι χρήσιμος. Μην ανησυχείς για το αν θα οδηγήσει σε σεξουαλικά προβλήματα αργότερα. Με απλά λόγια, αν νιώθεις καλά, απλά απόλαυσέ το.

6. Ο αυνανισμός σε κάνει να νιώθεις καλά

Προφανώς, ο αυνανισμός είναι εκπληκτικός. Η κλειτορίδα σου έχει 8.000 νευρικές απολήξεις, χαρακτηριστικό που την κάνει και τόσο ευαίσθητη. Η ευχαρίστηση είναι από μόνη της αρκετά καλός λόγος για να αυνανιστείς. Κάτι με το οποίο οι γυναίκες δεν αισθάνονται πάντα άνετα. Δώσε στον εαυτό σου την άδεια για ευχαρίστηση, ώστε όταν βιώσεις τα βιοφυσικά του οφέλη, να μπορείς πραγματικά να τα απολαύσεις στο έπακρο.

Προχώρα λοιπόν: Η αυτοϊκανοποίησή σου ανήκει πρώτα σε σένα!