SEX

Οι 5 πιο συνηθισμένες δικαιολογίες που επικαλούνται οι άνθρωποι μετά την απιστία

Μια παρέα συζητάει για τον έρωτα, την αγάπη, την απιστία. Όλοι έχουν από μια άποψη. Όλοι ξέρουν γιατί προδίδουν- οι άλλοι πάντα, εμείς ποτέ- το άλλο τους μισό. Συνήθως αυτοί που απατούν δέχονται επίκριση. Είναι οι «λάθος», οι ανήθικοι, εκείνοι που δεν άξιζαν αγάπη. Στο 99% των συζητήσεων αυτών, η κουβέντα πάει στο ηθικό του πράγματος. Σχεδόν ποτέ, η παρέα δεν εκφράζει κατανόηση και συμπόνοια για εκείνον και εκείνη που απατάει. Κι όποιος τολμήσει να το κάνει, εισπράττει τις οργιστικές γκαρίδες των υπολοίπων. Επίσης ο καθένας συνήθως, σιγοντάρει το φύλο και τον φίλο του. Και κάπου εκεί, το κυνήγι του προδομένου θησαυρού λήγει άδοξα. Κι όλοι παραμένουμε με την απορία γιατί ο κόσμος απατά.

Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει μία ακόμα έρευνα, η οποία επιχειρεί να αναζητήσει τους λόγους που κάποιος, ενώ δεν είναι με τον σύντροφό του επειδή του ‘χουν βάλει ένα πιστόλι στον κρόταφο ή απειλούν την οικογένειά του και άρα παραμένει μαζί του από καθαρή του επιλογή, εκείνος πάλι αποφασίζει να βγάλει το παντελόνι του, εκεί που δεν πρέπει, φυτρώνοντας ταυτόχρονα ένα καλοσχηματισμένο ζευγάρι κέρατα στο κεφάλι του/της επίσημου/ης αγαπημένου/ης του/ης/.

Δημοσιεύτηκε στην Journal of Sex Research, χρησιμοποίησε δείγμα 495 νεαρών ενηλίκων, και το εύρημά της συμπυκνώνεται σε πέντε απολύτως άβολες και εν μέρη στα όρια του γελοίου παραδοχές που απαντούν στο «γιατί το ‘κανες αυτό βρε παλιοτόμαρο»;

«Μου ‘φυγε ο έρωτας για τον/ην σύντροφό μου»

«Δεν ένιωθα ουσιαστική δέσμευση προς τον/ην σύντροφό μου»

(Ως εδώ ok, δεν ανακαλύψαμε την Αμερική. Τώρα ακολουθούν τα καλά:)

– «Ήθελα να γίνω πιο δημοφιλής» (SAY WHAT?)

– «Ήθελα μεγαλύτερη ποικιλία σεξουαλικών συντρόφων («…και τον σκύλο ολόκληρο και την πίτα χορτάτη»)

– «Ήμουν μεθυσμένος/η και δεν σκεφτόμουν καθαρά» (Το κλασικό αστείο).