WELLNESS

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη νέα γενιά προφυλακτικών

Πολλές είναι οι γυναίκες αλλά και οι άντρες, που δεν έχουν ιδιαίτερη αγάπη για τα προφυλακτικά. Όχι γιατί δε θέλουν ασφάλεια ή θέλουν να γίνουν γονείς, αλλά γιατί δε τους αρέσει η αίσθηση του latex. Δεν είναι σπάνιο κάποιοι να εμφανίζουν και αλλεργίες.

Σύντομα, όλα αυτά θα είναι παρελθόν. Και αυτό γιατί έρχεται η νέα γενιά προφυλακτικών, που δεν θα είναι από latex αλλά από άλλο υλικό, που υπόσχεται να γίνονται ανεπαίσθητα στην σεξουαλική επαφή και παράλληλα να παρέχουν ασφάλεια.

Τα καινοτόμα αυτά προφυλακτικά, αναπτύσσονται στο University of Wallongong της Αυστραλίας. Το νέο υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα λέγεται hydrogel ή υδρογέλη και έχει μεγάλη ανθεκτικότητα και ευκαμψία.

 

Το πρωτότυπο, θα παρουσιαστεί τους επόμενους μήνες, από τους ερευνητές και στόχος τους είναι να μπορεί να περιλαμβάνει λιπαντικές ουσίες που βοηθούν στο σεξ. Μέχρι και Viagra θα μπορούν να διοχετεύουν αυτές οι μεμβράνες στο πέος, σου λέει. Τη χρηματοδότηση αυτής της καινοτομίας έχει αναλάβει το ίδρυμα του Bill & Melinda Gates.