ΕΡΕΥΝΑ

Το χαρακτηριστικό που σε κάνει λιγότερο ελκυστική στα μάτια ενός άνδρα

“Εσύ με πόσους άνδρες έχεις πάει;" το ερώτημα που κάποια στιγμή πέφτει στο τραπέζι, είτε ως απάντηση-ερώτηση στην αντίστοιχη που του έχεις κάνει εσύ (και αποφεύγει ν’ απαντήσει, και καλά κάνει), είτε επειδή πραγματικά έχει περιέργεια να μάθει ποσοτικά στοιχεία για το ερωτικό σου παρελθόν.

Το αν θα απαντήσεις γενικώς, με ειλικρίνεια ή όχι είναι δικό σου θέμα (FYI ο αριθμός 10 λένε Βρετανοί ερευνητές, σώζει), εγώ όμως είμαι υποχρεωμένη να σου επικοινωνήσω τη νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην επιθεώρηση Sex Research, σύμφωνα με την οποία τόσο οι γυναίκες, όσο και οι άνδρες δεν βλέπουν με πολύ καλό μάτι άτομα του αντίθετου φύλου που είχαν πολλούς ερωτικούς συντρόφους πριν απ’ αυτούς.

Δηλαδή δεν λένε “Α, να ένας άνθρωπος με πολλές σεξουαλικές εμπειρίες, τι ωραία”!

Λένε “Ωχ”, ή κάτι τέτοιο.

Το ότι η θυελλώδης και πολύπειρη ερωτική ζωή μας κάνει λιγότερο ελκυστικές/ούς προέκυψε από την έρευνα του πανεπιστημίου του Nottingham στη Μαλαισία και είχε δείγμα 118 άτομα και των δύο φύλων τα οποία κλήθηκαν ν’ απαντήσουν στο εξής ερώτημα: Σχέση μακροχρόνια ή σύντομη με άτομο που στο παρελθόν είχε λίγους ή πολλούς ερωτικούς συντρόφους;

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες αποφάνθηκαν πως όταν πρόκειται για κάτι εφήμερο, δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα με πόσους ή πόσες έχει κοιμηθεί ο/η παρτενέρ. Ωστόσο, για σχέση τείνουν να προτιμούν συντρόφους που δεν αλλάζουν τους άνδρες ή τις γυναίκες σαν τα πουκάμισα. Λογικό.