ΖΕΥΓΑΡΙΑ

5 σημάδια που μαρτυρούν ότι οδεύετε προς μία σχέση χωρίς σεξ

Είναι δεδομένο πως στην αρχή μιας σχέσης όλα είναι κάπως εξιδανικευμένα. Το σεξ γίνεται πιο αβίαστα συγκριτικά με ό,τι ακολουθεί, τα όποια προβληματάκια (αχνο)φαίνονται στον ορίζοντα- όπως για παράδειγμα, μια περιορισμένη ερωτική χημεία- μπαίνει κάτω από το χαλί, οι ορμόνες έχουν το μαχαίρι έχουν και το καρπούζι της συνύπαρξης σε σχεδόν full time ωράριο. Με το πέρασμα του χρόνου, επέρχεται η λογική (σ.σ. ρουτίνα) και το σεξ μία φορά την ημέρα δεν είναι ένα πρότζεκτ που μπορείτε να στηρίξετε με ευκολία. Τα νούμερα πέφτουν κάπως.   

Μέχρι εδώ όλα καλά και φυσιολογικά. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που το αρχικά πολύ ή μέτριο σεξ γίνεται όχι λίγο, αλλά καθόλου σεξ. Αυτά δεν συμβαίνουν ποτέ ξαφνικά, αλλά απόλυτα κλιμακωτά. Κι έχουν και καραμπινάτες προειδοποιητικές ενδείξεις, άσχετα αν κάποιοι επιλέγουν να κάνουν ότι δεν βλέπουν. Όταν δεν έχεις κάνει σεξ εδώ και μήνες, μάλλον έχουν προηγηθεί μεταξύ σας τα εξής:

Δεν έχετε τα ίδια ωράρια ύπνου

Δηλαδή εσύ κοιμάσαι στις 23:00, εκείνος στις 03:00 συνήθως στον καναπέ όπου τον παίρνει ο ύπνος αγκαλιά με το λάπτοπ. Δεν υπάρχει κανένα timing σ’ αυτό το επίπεδο, ο τελευταίος που πέφτει στο κρεβάτι δεν ξυπνάει ποτέ τον άλλο με πονηρές διαθέσεις και γενικώς ούτε ο ύπνος δεν σας παίρνει παρεούλα. 

Είστε μονίμως κουρασμένοι

Εκείνη η σπιρτάδα της υπερδιέγερσης που σας έδινε κίνητρο στην αρχή να ερωτοτροπήσετε κι ας μη βλέπατε μπροστά σας από την εξάντληση- έχει εγκαταλείψει το κτίριο. Η λέξη που ξεκινάει από “Κ” και τελειώνει σε “Α” (και δεν είναι “καρέκλα”), δεν μένει πια εδώ. Η ιδέα του να κάνετε σεξ σας ιδρώνει όχι από πάθος, αλλά από κούραση. Αν αυτό συμβαίνει μία στο το λες νορμάλ. Αν όμως αποφεύγεις να κάνεις σεξ με το σύντροφό σου- κι εκείνος το ίδιο- το λες “κόκκινο συναγερμό”. 

Το σεξ είναι πολύ σύντομο

Η κορύφωση είναι και πρέπει να είναι απαραίτητη προϋπόθεση και στόχος της ερωτικής επαφής, αλλά όχι ο αυτοσκοπός. Αν όλα επαναλαμβάνονται βιαστικά, ανέμπνευστα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, χωρίς προκαταρκτικά, τότε δεν μιλάμε για έρωτα αλλά μια ακατάλληλη εκδοχή της “Μέρας της Μαρμότας”. Δεν αργεί η στιγμή που ίσως δεν θα βρίσκετε κανένα νόημα σ’ όλο αυτό και θα το παρατήσετε το άθλημα. 

Παραμελείτε τους εαυτούς σας

Ένα από τα πιο γλυκά πράγματα που απολαμβάνεις σε μία μακροχρόνια σχέση ή σ’ έναν γάμο, είναι πως μπορείς πλέον να είσαι ο εαυτός σου με τον σύντροφό σου. Δεκτόν. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τον απομυθοποιήσεις και να σε απομυθοποιήσει. Κάποιοι τύποι πρέπει να κρατιούνται, αν θέλετε να θεωρήστε εραστές κι όχι αδερφοξάδερφα. Πού είναι το μυστήριο; Πάντως όχι στις αντρικές πυτζάμες με τις οποίες κυκλοφορείς μονίμως ή σ’ ένα δικό του attitude του τύπου “μόνος στο σπίτι”, ενώ δεν είναι μόνος στο σπίτι…

Δεν επικοινωνείτε ουσιαστικά

Ένας από τους δημοφιλέστερους λόγους για τους οποίους διαλύονται οι σχέσεις είναι το ότι συμβαίνουν διάφορα δυσάρεστα πράγματα και αντί να λυθούν, μετουσιώνονται μόνο σε νεύρα και κατόπιν σε απαξίωση και αδιαφορία. Πού να έχεις μετά όρεξη να ενώσεις τη σάρκα σου μ’ εκείνον για τον οποίο αισθάνεσαι αρνητικά; Μετά το τέλος της επικοινωνίας τερματίζει και το σεξ. Η ακολουθία είναι δεδομένη.