ΒΙΒΛΙΑ

10 τρόποι να χωρίσεις σαν “πριγκίπισσα”

To ομολογώ δημοσίως. Η έμπνευση αυτού του κειμένου ήταν το Girlfriend's Guide to Divorce. Το πέτυχα την Τρίτη στις 21.00 στον OTE CINEMA 1HD και θυμήθηκα όλες εκείνες τις στιγμές που εγώ και οι φίλες μου συρθήκαμε στα πατώματα.

Η πραγματικότητα είναι ότι είχαμε μαζευτεί για ladies’ night στο σπίτι μου και με τη μία της παρέας ούσα φρεσκοχωρισμένη, θέλαμε κάτι ανάλογο να παρακολουθήσουμε. Οπότε οι ιστορίες της Abby και της Lyla ήταν το ”πάθημα” που μας έδωσε το μάθημά μας.

Όχι πια δάκρυα, όχι άλλη κατρακύλα και ουρλιαχτά. Υπάρχουν τρόποι να πεις αυτό που θες και να μείνεις στο ύψος σου. Και ladylike και πριγκίπισσα. Αμέ. Συντονίσου στον OTE TV. Τρίτη στις 21.00, επεισόδιο 7, κανόνας Νο.67: Μην σκοτώνεις την πριγκίπισσα.

1. Κοίτα τον στα μάτια και πες του πώς νιώθεις

Εντάξει πες του κάτι ευγενικό όπως το ”Να περνάς καλά”, αλλά φρόντισε τα μάτια σου να λένε αυτό που πραγματικά θες: ”Εύχομαι να μην σου ξανασηκωθεί ποτέ”.

2. Μοιράσου με τον κόσμο την κατάφωρη αδικία που βιώνεις

 

Πώς τολμά να σε χωρίζει; Πιες, βάλε τα αγαπημένα σου εσώρουχα και δείξε στη γειτονιά πόσο σέξι είσαι και πως περνάς και μόνη σου καλά. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος ωραίος γείτονας καπνίζει στο απέναντι παράθυρο.

3. Γίνε κατίνα, αλλά καθωσπρέπει κατίνα

 

Φρόντισε όταν τον συναντήσεις να πετάξεις τις μπηχτές σου, αλλά παράλληλα βεβαιώσου ότι το κάνεις με το πιο ωραίο σου χαμόγελο, ενώ φοράς το πιο σέξι φόρεμά σου, το πιο αισθησιακό σου άρωμα και δε φωνάζεις από πουθενά ”Πεθαίνω που με παράτησες για άλλη”.

4.  Βρίσε, αλλά σαν κυρία

 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πεις αυτό που θες. Βρες εκείνον που θα σε εκθέσει λιγότερο – και θα δείξει πόσο δημιουργική είσαι.

5. Πιες με τις φίλες σου

 

Η ομάδα έκτακτης υποστήριξης aka κολλητές (θα έπρεπε να) είναι πάντα εκεί. Ειδικά όταν χωρίζεις, για να σε μαζεύουν από τα πατώματα. Αφού πρώτα βεβαιωθούν ότι έχεις πιει αρκετά για να πέσεις και να ξεχάσεις.

6. Αναθεώρησε τα δεδομένα

 

Είναι αυτό το συναίσθημα που νιώθεις όταν σου τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια. Έτσι θα αρχίσεις να αναθεωρείς για τα πάντα. Θα ξαναξεκινήσεις από το απόλυτο μηδέν και θα φιλοσοφήσεις τη ζωή με βάση τις νέες συνθήκες.

7. O έρωτας με έρωτα περνάει

Ξέχνα τις αναστολές σου και πες στη φίλη σου να κανονίσει να βγείτε με εκείνον τον ωραίο φίλο της που του άρεσες. Ναι, το έχεις ανάγκη. Λίγη επιβεβαίωση δεν κάνει κακό!

8. Θα κάνεις και μια αναδρομή στο παρελθόν

 

Θα θυμηθείς τις μέρες εκείνες της αφθονίας και της χαζομάρας, τότε που ήσουν μικρή, αθώα, άσπιλη κι αμόλυντη. Τότε που τα λάθη δεν σε πλήγωναν και τόσο. Δεν πειράζει, κάθε εμπόδιο για καλό!

9. Θα χρειαστεί να ξαναβρείς τον εαυτό σου (χρήσιμη η βοήθεια της φίλης σου)

Και πιθανότατα να μάθεις να μη δίνεις σημασία στο ”τι θα πει ο κόσμος”.

10. Ήρθε η ώρα να εκτιμήσεις την ελευθερία σου