WELLNESS

Αχ, αυτός ο άγνωστος και μυστήριος κόσμος του σπέρματος

Το σεξ έχει πολλούς μύθους. Αρκετούς από αυτούς τους πιστεύουμε μέχρι σήμερα. Μάθε πραγματικά στοιχεία από έρευνες επιστημόνων για το σπέρμα και άσε τις άλλες να ζουν στους μύθους.

Ο “Γρηγόρης”

Από τη στιγμή που θα εκσπερματίσει ο άνδρας, το σπέρμα του περιέχει την υψηλότερη συγκέντρωση σπερματοζωαρίων που “κινούνται” με γρήγορους ρυθμούς.

Ο πολυήμερος επισκέπτης

Μένει στο σώμα περισσότερο από ότι νομίζεις. Από 48 ώρες μέχρι μία εβδομάδα! Το πόσο θα παραμείνει στο σώμα σου, εξαρτάται από το πόσο φιλική είναι η τραχηλική σου βλέννα. Αυτή η βλέννα φροντίζει να προστατεύει το σπέρμα και να το βοηθά να παραμείνει περισσότερο μέσα σου, ειδικότερα τις μέρες που βρίσκεσαι σε ωορρηξία.

Πολύ σεξ, ίση ποσότητα σπέρματος

Είναι μύθος ότι ο άνδρας όσο περισσότερο έρχεται σε σεξουαλική επαφή ή αυτοϊκανοποιείται μειώνεται η ποσότητα του σπέρματος. Κάθε φορά που εκσπερματώνει εκκρίνει σχεδόν την ίδια ποσότητα και ο αριθμός των σπερματοζωαρίων είναι φυσιολογικός.

Ανδρική VS γυναικεία εκσπερμάτιση

Ισοτιμία τόσο στο ανδρικό σπέρμα όσο και στο γυναικείο. Πολλές φήμες υποστηρίζουν ότι τα ανδρικά σπερματοζωάρια είναι πιο ανθεκτικά και γρήγορα από εκείνα που εκκρίνει μια γυναίκα όταν εκσπερματώνει. Αυτό, όμως, δεν ισχύει.

Ανανάς για καλύτερη γεύση;

Δυστυχώς, όσα ανανά και να φάει δεν έχει αποδειχτεί ότι θα βελτιωθεί η γεύση του σπέρματος. Μπορεί επειδή το συγκεκριμένο φρούτο περιέχει φρουκτόζη να δίνει μια γλυκιά γεύση, ωστόσο, δεν έχει διεξαχθεί κάποια επίσημη έρευνα η οποία να αποδεικνύει κάτι τέτοιο. Ας θες να το διαπιστώσεις η ίδια, πρότεινέ του για ένα διάστημα να τρώει ανανά και στείλε μου να μου πεις αν όντως διαπίστωσες κάποια διαφορά.

Υψηλές θερμοκρασίες ίσον ο χειρότερος εχθρός

Ωστόσο, η θερμοκρασία επηρεάζει την ποσότητα των σπερματοζωαρίων. Τους καλοκαιρινούς μήνες κυμαίνονται σε χαμηλότερα επίπεδα σε αντίθεση με τους χειμερινούς όπου είναι στο ζενίθ. Αυτό συμβαίνει διότι η έκθεση στη ζέστη μειώνει τον αριθμό τους. Το ίδιο, όμως, συμβαίνει όταν o άνδρας ακουμπά εκεί το laptop ή αν κάνει καυτό μπάνιο. Εάν αυτό το διάστημα προσπαθείς με τον αγαπημένο σου να αποκτήσετε παιδί, τότε να αποφεύγετε το τζακούζι όσο και αν σας αρέσει.

 

Αλλεργία στο σπέρμα; Όχι δεν είναι ψέμα

Σίγουρα θα έχεις ακούσει ότι υπάρχουν γυναίκες που είναι αλλεργικές στο σπέρμα προκαλώντας τους φλεγμονή ή ερυθρότητα στο δέρμα. Οι συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι εξαιρετικά σπάνιες. Αν τυχόν κάποια γυναίκα έχει αλλεργία στο σπέρμα, τότε μπορεί υπάρχει η εξής απλούστατη λύση. Να βάλει ο σύντροφός της προφυλακτικό.

Η δημιουργία των σπερματοζωαρίων

Ξέρεις πόσο χρόνο χρειάζεται μια ομάδα σπερματοζωαρίων για να ετοιμαστεί; 2,5 μήνες! Η αρχική διεργασία γίνεται στους όρχεις και στη συνέχεια μεταφέρονται στην επιδιδυμίδα. Έπειτα “ταξιδεύει” μέσω των σπερματικών πόρων στις σπερματοδόχους κύστες και εκεί γίνεται ανάμιξη με ένα υγρό ώσπου το σπέρμα παίρνει την τελική του μορφή με την συνδρομή του προστάτη.

Τοξίνες και τσιγάρο; #NOT

Η υγεία του άνδρα επηρεάζει το σπέρμα. Οι περισσότεροι άνδρες κάτω των 40 έχουν πιο υγιές σπέρμα. Ωστόσο, εξαρτάται και από τη ζωή που ακολουθεί ο κάθε άνδρας, όπως αν καπνίζει, αν τρέφεται υγιεινά και αν ζει σε τοξικό περιβάλλον. Άρα σε περίπτωση που θες να αποκτήσεις παιδιά μαζί του, ο αγαπημένος σου θα πρέπει να προσέξει τη διατροφή του και τις “κακές” συνήθειές του.

 

Πηγή: Womenshealthmag.com