SEX TIPS

Πριν πεις το “Σ’ αγαπώ” απάντησε ειλικρινά σε αυτές τις ερωτήσεις

Με τον Αντρέα (τυχαίο το παράδειγμα) είστε καιρό μαζί και περνάτε πολύ όμορφα. Απολαμβάνετε ο ένας την παρέα του άλλου, κάνετε καλό (πολύ καλό; εξαιρετικό; όπως προτιμάς, πες το) σεξ και νιώθεις μέρα με τη μέρα ότι δένεσαι όλο και περισσότερο μαζί του. Έχεις φτάσει στο σημείο να θες να του πεις το "Σ' αγαπώ" αλλά κάτι σε κρατάει. Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Αυτές οι δύο μικρές λέξεις δεν είναι καθόλου απλές σε νόημα και περικλείουν πολύ περισσότερα κατά βάθος, γι’ αυτό και είναι λογικό να κωλύεσαι να τις ξεστομίσεις. Βέβαια, πάντα θα υπάρχει και η άποψη που θα στηρίζει ότι η μαγεία είναι στις στιγμές, οπότε πες το ή κάν’ το εφόσον το νιώθεις, για να μη χάσεις τη μαγεία.

Αν, ωστόσο, ανήκεις στην περισσότερο “συγκρατημένη” πλευρά και αναρωτιέσαι πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να του πεις ότι τον αγαπάς, αφενός έχε κατά νου ότι κατάλληλη -με την αυστηρή έννοια του όρου- στιγμή δεν υπάρχει και αφετέρου προσπάθησε πρώτα να απαντήσεις με ειλικρίνεια στις παρακάτω ερωτήσεις, για να δεις αν είσαι πραγματικά έτοιμη.

Είναι το σεξ το μόνο που σας δένει;

Σαφώς και η σεξουαλική χημεία είναι πολύ σημαντική σε μία σχέση αλλά από μόνη της δεν είναι αρκετή για να κρατήσει το ενδιαφέρον. Μ’ έναν άνθρωπο που αποκαλείς σύντροφό σου, χρειάζεται να μοιράζεστε κι άλλα κοινά (το ποια, θα το βρείτε μεταξύ σας), αλλιώς αργά ή γρήγορα θα βρίσκετε ενδιαφέρον μόνο εντός της κρεβατοκάμαρας.

Κρατάς πολλά μυστικά από εκείνον;

Ναι, κάθε άνθρωπος έχει κάποια πολύ προσωπικά πράγματα που δύσκολα μοιράζεται και αυτό είναι απολύτως θεμιτό. Αυτό όμως είναι διαφορετικό από το να έχεις “χτίσει” έναν παράλληλο κόσμο μυστικό από το σύντροφό σου και να κρατάς σημαντικά μυστικά από εκείνον. Μια σχέση έχει ανάγκη και από αλήθεια και αμοιβαία εμπιστοσύνη αλλιώς δε χτίζεται σε στέρεα θεμέλια.

Είσαι και φίλη με το σύντροφό σου;

Πριν παρεξηγήσεις την ερώτηση, να εξηγήσουμε ότι δεν εννοούμε να κάνεις και να μοιράζεσαι πράγματα μαζί του που μοιράζεσαι με τις κολλητές σου. Αυτό είναι φύσει αδύνατον και δεν είναι το ζητούμενο. Όμως, περνάτε καλά μαζί πρωτίστως ως φίλοι; Βγαίνετε έξω μαζί; Πηγαίνετε σινεμά, θέατρο, για ποτό; Κοινώς, απολαμβάνετε ο ένας την παρέα του άλλου, πέρα από το καθαρά ερωτικό κομμάτι;

Ζηλεύετε υπερβολικά ο ένας τον άλλο;

Η ζήλεια γίνεται συχνά αντικείμενο παρεξήγησης. Η κατάφορη ζήλεια δεν είναι απαραίτητα ένδειξη αγάπης. Αντίθετα, συχνά υποδηλώνει υπέρμετρο πάθος, κάτι που δεν εγγυάται κανείς ότι θα εξελιχθεί σε αγάπη με τον καιρό. Εσύ και ο σύντροφός σου, σε ποια κατηγορία ανήκετε;

Προσδοκάς την τελειότητα από το σύντροφό σου;

Το να αγαπάς τον άλλο σημαίνει, μεταξύ άλλων, να τον αποδέχεσαι όπως τον γνώρισες, με τα καλά και τα “στραβά” του και όχι να προσπαθείς να τον αλλάξεις για να τον προσαρμόσεις στα δικά σου ιδεατά μέτρα και σταθμά. Πρώτον, είναι άδικος κόπος (ο χαρακτήρας του έχει ήδη διαμορφωθεί) και δεύτερον, έτσι δείχνεις ότι απλώς ψάχνεις κάτι τέλειο για να αγαπήσεις και μάλλον δεν θα το βρεις ποτέ.