ΣΧΕΣΕΙΣ

6 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις αν θέλεις να είσαι σε σχέση

Οι σχέσεις είναι φοβερά δύσκολες και όλοι ξέρουμε ότι το να βρεις το άλλο σου μισό (ακόμα και αν αυτό ισχύει για λίγους μήνες) μοιάζει κουραστικό και χρονοβόρο. Ιδανικά θα θέλαμε να βρισκόμαστε σε σχέση χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε πολλά πράγματα ωστόσο επειδή αυτό δεν παίζει να γίνει ποτέ (άντε σε κανένα romcom, μέχρι εκεί) είπαμε να ανακαλύψουμε ποιες συνήθειές μας μάς κρατάνε μακριά από την αγάπη *insert γλυκανάλατο τραγούδι*.

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες από εμάς γνωρίζουμε πολύ καλά τι είναι αυτό που δουλεύει όταν κάνουμε dating και φροντίζουμε να το κάνουμε κάθε φορά ώστε να κερδίσουμε τον άλλον. Υπάρχουν όμως και κάποια πράγματα ή ορισμένες συνήθειές μας που καταστρέφουν τις όποιες ευκαιρίες έχουμε για να κάνουμε σχέση. Ποιες είναι αυτές;

1. Να κολλάς σε παλιές σχέσεις

Αυτό γενικότερα κάνει κακό στη ζωή σου γιατί δεν σε αφήνει να πας παρακάτω και να απολαύσεις ό,τι καινούριο θα παρουσιαστεί μπροστά σου. Το ξέρω ότι δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να αφήσεις πίσω σου γνώριμες καταστάσεις ωστόσο όταν το κάνεις θα δεις πόσο καλύτερα θα αισθανθείς.

2. Να συμπεριφέρεσαι σαν 15χρονο

Χωρίς να θέλω να προσβάλω τα συμπαθή έφηβα παιδιά (we’ve all been there) το να συμπεριφέρεσαι σαν να μην ξέρεις τι θέλεις δεν θα σου βγει σε καλό. Γνώρισες κάποιον, βγήκατε και τώρα θέλεις να του στείλεις μήνυμα. Τελεία. Στείλε το ρημάδι το μήνυμα χωρίς να χρειαστεί να κάνεις σύσκεψη στο whats app με όλες τις κολλητές σου. Σε ενοχλεί κάτι που έκανε/ είπε; Συζήτησέ το χωρίς υπεκφυγές και ψέματα γιατί αλλιώς δεν πρόκειται να πετύχει αυτή η σχέση.

3. Να αλλάζεις τον εαυτό σου για να αρέσεις στον άλλον

Ποτέ, ΠΟΤΕ δεν αλλάζουμε χαρακτήρα και συνήθειες για να αρέσουμε σε κάποιον. Ναι, σαφώς και εξελισσόμαστε ως άνθρωποι μέσα στην εκάστοτε σχέση μας και αλλάζουμε προς το καλύτερο αλλά το να χάνεις τον εαυτό σου για το χατήρι του άλλου θα σε εγκλωβίσει σε μια κακή σχέση που δεν θα απολαύσεις καθόλου.

4. Να κλείνεσαι σπίτι

Το ξέρω ότι είναι αρκετά δύσκολο να μπεις ξανά στο “παιχνίδι” και δεν θέλεις να φύγεις από την ασφάλεια του καναπέ σου και της αγαπημένης σου σειράς. Όσο κλισέ και να ακουστεί είναι γεγονός ότι όσο εσύ βουλιάζεις στην μοναξιά χάνεις την ευκαιρία να γνωρίσεις κόσμο, να περάσεις καλά, να πληγωθείς (γιατί και αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού) και να ερωτευτείς.

5. Να μην δοκιμάζεις καινούρια πράγματα

Δεν εννοώ να ξεκινήσεις ξαφνικά skate απλά για να γνωρίσεις όμορφα youths αλλά να δοκιμάσεις π.χ να βγεις για χορό ένα Σάββατο βράδυ σε κάποιο κλαμπ ή να πας σε τυφλό ραντεβού με κάποιον που γνώρισες online (με προσοχή πάντα, μην ξεχνάς να ενημερώνεις την κολλητή σου που θα είσαι).

6. Να μην αγαπάς τον εαυτό σου

Είναι απλό. Αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου πώς θα τον αγαπήσει κάποιος άλλος; Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο αυτό αλλά αν δεν δώσεις εσύ σημασία στον εαυτό σου και δεν τον αγαπήσεις με όλα του τα καλά και τα άσχημα κανείς άλλος δεν θα μπει στην διαδικασία. Γνώρισε καλύτερα όλες τις πλευρές σου, δέξου τα ελαττώματά σου και μάθε να σε φροντίζεις και να σε στηρίζεις σε ό,τι κάνεις, το να δείχνεις αυτοπεποίθηση (και όχι αλαζονεία) θα σε βοηθήσει πολύ στην ερωτική σου (και όχι μόνο) ζωή.