ΣΧΕΣΕΙΣ

5 πράγματα που δεν πρέπει να ανεβάσεις στα social media τις γιορτές

Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε πλέον διάφορες καθημερινές καταστάσεις έχει αλλάξει τελείως και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στα social media, που μας έχουν δώσει τη δυνατότητα να μοιραζόμαστε με τους φίλους μας ό,τι μας συμβαίνει.

Η αλήθεια είναι ότι ο καθένας μπορεί να αναρτά στα προσωπικά προφίλ του ό,τι επιθυμεί (εκτός αν μιλάμε για hate speech και προσβλητικά post που έχουν σκοπό να διαπομπεύσουν και να θίξουν άλλα άτομα) και αν δεν σου αρέσει κάτι μπορείς να κάνεις unfollow/ hide/unfriend (σατανικό;). Αν δεν θέλεις όμως να φτάσεις σε αυτό το σημείο (ή να σε διαγράψουν οι φίλοι σου) καλό είναι να αποφύγεις τα παρακάτω.

1. Υπερβολικά πολλές φωτογραφίες με τα δώρα και post που κοκορεύεσαι για αυτά

Όταν ήσουν παιδί ήταν οκ να συζητάς με καμάρι για τα δώρα που πήρες αλλά πλέον το να τρίβεις στη μούρη του άλλου τα πράγματα που έχεις είναι άκομψο και σε κάνει να φαίνεσαι εγωίστρια.

2. Το γεγονός ότι τσακώθηκες με τον σύντροφό σου

Μπορεί να θέλεις να ξεσπάσεις για το λάθος δώρο που βρήκες κάτω από το δέντρο ή γιατί έκανε κάτι που σε εκνεύρισε φοβερά, αλλά το status στο facebook δεν θα λύσει την κατάσταση. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τον προσβάλλεις μπροστά σε εκατοντάδες άτομα και να τον μειώσεις.

3. Γενικότερα, οποιοδήποτε οικογενειακό δράμα

Οι περισσότεροι από εμάς περνάμε λίγο φριχτά όταν κάνουμε γιορτές στο πατρικό μας, κυρίως γιατί συναναστρεφόμαστε με θείες, ξαδέρφες κλπ, που δεν συμπαθούμε ιδιαίτερα. Το να γράψεις κάτι χιουμοριστικό είναι οκ, αλλά το να ‘κράξεις’ έμμεσα στο facebook, στο οποίο είσαι φίλη με την ξαδέρφη, είναι λιγάκι κακό (και παίζει να σε βάλει στη λίστα των naughty).

4. Προκλητικές δηλώσεις

Ξαναλέω ότι ο καθένας χρησιμοποιεί με όποιο τρόπο θέλει τα social media του, φωτιά τους βάζει και τα καίει αν θέλει, αλλά τουλάχιστον απόφυγε τις βαρύγδουπες δηλώσεις για την πολιτική ή κάποιο άλλο φλέγον αυτές τις μέρες. Νισάφι, όλο το χρόνο γκρινιάζουμε για πράγματα, ας έχουμε μια ήρεμη μέρα.

5. Ομαδικές φωτογραφίες χωρίς την έγκριση όλων

Μείζον ζήτημα των εορτών αποτελούν οι θολές, κουνημένες, τραγικές selfie που βγαίνουν ύστερα από 3-4 ποτά, υπό τους ήχους των Spice Girls. Για το καλό της φιλίας σας προτίμησε να βάλεις αυτές τις φωτογραφίες στο instagram story ή το snapchat αντί να την ποστάρεις και να μείνει ΓΙΑΠΑΝΤΑ στο internet.