ΣΧΕΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα καταλάβεις αν είσαι single τις γιορτές

Πριν λίγες μέρες έκανα το λάθος να ρωτήσω τον πατέρα μου τι δώρο θέλει να του φέρει ο Άι- Βασίλης. ''Ένα καλό παιδί, να σε αγαπάει, να συνεννοείστε και να σε στηρίζει'' ήταν η απάντηση  και το πρώτο πράγμα που προφανώς πέρασε από το μυαλό μου ήταν αυτό το gif.

Του απάντησα γελώντας πως αν ξέρει πού συχνάζουν τέτοιοι άντρες να μου το πει και μπορεί- ΜΠΟΡΕΙ να γίνει κάτι για τις επόμενες γιορτές, αλλά αυτό που ήθελα πραγματικά να του πω είναι ‘σόρι, πατέρα που στο χαλάω αλλά αυτό που περιγράφεις δεν υπάρχει- ή τουλάχιστον δεν είναι τόσο εύκολο να το βρεις’.

Αν λοιπόν είσαι single και ετοιμάζεσαι να επιστρέψεις στο πατρικό για τις γιορτές είναι πολύ πιθανό να βρεθείς αντιμέτωπη με γιαγιάδες, θείες, πρώην (έγκυες) συμμαθήτριες και πρώην γκόμενους που θα σε ρωτήσουν για την προσωπική σου ζωή (ή θα βγάλουν το συμπέρασμα μόνοι τους) και με την πρώτη ευκαιρία θα σου πουν ‘Ακόμα μόνη είσαι;’

Γενικότερα the struggle is real που λένε και στα εξωτερικά, απόδειξη τα παρακάτω πράγματα που ζουν όλοι οι single άνθρωποι στον κόσμο.

1. Δεν έχεις το μαξιλαράκι του plus one

Άρα περνάς δύσκολα όταν βγαίνεις με μεγάλη παρέα και όλοι είναι ζευγαρωμένοι. Από την άλλη βέβαια έχεις την ελευθερία του φλερτ. Χουχουχου

2. Σε ζαλίζουν στις ερωτήσεις

Κάποτε είχες την ερώτηση ‘πότε θα πάρεις πτυχίο’, τώρα ακούς σε λούπα το ‘πότε με το καλό’. Alcohol is your friend όπως και οι σαρκαστικές απαντήσεις. Η ζωή είναι δική σου και δεν επιτρέπεται να σε πιέζουν ή να σε κάνουν να νιώθεις άβολα για τις επιλογές σου.

3. Νιώθεις λίγο μελαγχολικά

Λίγο οι ερωτήσεις των γονιών σου, λίγο οι κολλητές σου που είναι σε σχέση, βάλε και το αλκοόλ στην εξίσωση μαζί με τα λαμπάκια πολύ θέλει ο άνθρωπος να μελαγχολήσει; Οι γιορτές είναι οικογενειακή υπόθεση και είναι λογικό να νιώθεις περίεργα που είσαι μόνη. Εκτός και αν είσαι συνειδητά single, οπότε yolo- καμία μελαγχολία.

4. Σου προξενεύουν φίλους

Φίλους, ξαδέρφια, ανίψια, το γιο του περιπτερά. Γενικότερα παθαίνουν ένα πανικό να σε αποκαταστήσουν, λες και θα συμβεί τίποτα αν μείνεις μόνη σου. Hello, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι φτιαγμένοι για σχέσεις, γάμους και παιδιά.

5. Έχεις ακούσει τουλάχιστον 64757232 φορές την ατάκα ‘θα έρθει από εκεί που δεν το περιμένεις’

Αν έβαζα 5 ευρώ στην άκρη κάθε φορά που ακούω αυτή την ατάκα, πιστεύω θα είχα αγοράσει εκείνο το παλιό- Gucci που μου αρέσει.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι σημασία έχει να είσαι καλά με τον εαυτό σου και να μην μπεις ποτέ σε μια σχέση απλά γιατί σε έχουν πρήξει οι δικοί σου. Επίσης, Χριστούγεννα είναι, ζήστο·