ΣΧΕΣΕΙΣ

Μία ολόκληρη ζωή μαζί

Λένε ορισμένοι πως είναι λάθος να παρομοιάζουμε τη ζωή μας ως συνεχόμενους κύκλους, αλλά πως πιο σωστό είναι να την παρομοιάζουμε με σπείρα, καθώς η σπείρα υποδηλώνει την εξέλιξη. Έτσι και όλες μας οι σχέσεις, ερωτικές και μη, διαρκώς εξελίσσονται, με απροσδόκητο πολλές φορές τρόπο και άλλες φορές είτε ολοκληρώνονται, οπότε τότε πράγματι μιλάμε για κύκλους, και άλλοτε συνεχίζουν και συνεχίζουν και συνεχίζουν, ακριβώς όπως η σπείρα.

Κοιτάζοντας πίσω, σε μία μακροχρόνια συντροφική σχέση που συνεχίζει να εξελίσσεται, πολλές φορές η αφετηρία της μας φαίνεται τόσο μακρινή που αντιλαμβανόμαστε πως πλέον μιλάμε για μια ολόκληρη ζωή. Γιατί πέρα από την εξέλιξη της ίδιας της σχέσης μέσα σε αυτό το διάστημα εξελιχθήκαμε και εμείς οι ίδιοι, μεγαλώσαμε μαζί και μάθαμε να βλέπουμε τον κόσμο μέσα από κοινά ερεθίσματα και φίλτρα.

Παράλληλα κουβαλάμε στις νοερές αποσκευές μας αναμνήσεις, γέλια, ή ακόμα και κλάματα τα οποία τα μοιραστήκαμε μαζί, ακριβώς όπως το ζευγάρι της μπύρας ΑΛΦΑ, που αποτελεί και το πιο νοσταλγικό, αγαπημένο και ρομαντικό κλιπ των τελευταίων ημερών. Μέσα από διαρκή flashback γνωρίζουμε για λίγο τη σχέση ενός ζευγαριού, από τα πρώτα τους κοινά βήματα μέχρι και την απόφαση τους κάνουν το δικό τους μεγάλο – επόμενο βήμα, που είναι η απόκτηση ενός μωρού. Και σε αυτό το σημείο αντιλαμβανόμαστε πως μπορεί να μιλάμε για ένα ζευγάρι, που παρόλο που είναι τόσο νεαρό, μπορεί να πει πως έχει ήδη ζήσει “μια ολόκληρη ζωή μαζί”, αλλά έχει μπροστά του να ζήσει ακόμα πολλές ζωές, καθώς και να δημιουργήσει άλλες τόσες.

 

Ξέρεις, οι λεγόμενες “αποφάσεις ζωής” είναι πολύ λιγότερες από αυτές που παίρνουμε σχεδόν καθημερινά σε συνάρτηση με τις σχέσεις και τη συμπεριφορά μας. Το πώς θα αντιμετωπίσεις τον πρώτο σου τσακωμό με το νέο σου έρωτα μέχρι το πότε θα αποφασίσεις να συγκατοικήσεις μαζί του μπορεί να σου φαίνονται ως δύο άνισα μεγέθη, στην πραγματικότητα όμως περιέχουν και τα δύο στον πυρήνα τους την έννοια του βήματος και της εξέλιξης. Αυτά τα πολλά μικρά ή μεγαλύτερα βήματα είναι που τελικά μας οδηγούν σε μια ολόκληρη ζωή…