ΓΑΜΟΣ

Το 39% αυτών των ζευγαριών θα πάρει (σχεδόν) σίγουρα διαζύγιο

Δεν είναι πλέον κρυφό πως στις μέρες μας μεγάλο ποσοστό των ζευγαριών που παντρεύονται δεν αργούν να φτάσουν στο διαζύγιο.

Οι επιστημονικές έρευνες που προσπαθούν να εντοπίσουν τις αιτίες του χωρισμού των ζευγαριών έχουν υπάρξει πολλές όλα αυτά τα χρόνια, με πιο ενδιαφέρουσα αυτή που κάνει λόγο για τη διαφορά ηλικίας.

Μπορεί τα παλαιότερα χρόνια να ήταν σύνηθες ο άνδρας να περνά πολλά χρόνια τη σύζυγό του, φαίνεται, όμως, πως σήμερα τα πράγματα δεν είναι το ίδιο ευνοϊκά με τις εποχές εκείνες. Τότε, βλέπετε, οι γάμοι για κάποιον λόγο σπανίως έφταναν στο τέλος. Οι κοινωνικές συνθήκες, άλλωστε,  ήταν πολύ διαφορετικές.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Economic Inquiry, υποστήριξε πως πλέον όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά ηλικίας ενός ζευγαριού (ανεξαρτήτως αν ο μεγαλύτερος στη σχέση είναι ο άνδρας ή η γυναίκα) τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες ο γάμος τους να καταλήξει στο διαζύγιο. Ακόμα και ένας χρόνος διαφορά μπορεί να κάνει τη ζημιά.

Συγκεκριμένα, η έρευνα υποστήριξε πως ακόμα και τα ζευγάρια με έναν χρόνο διαφορά, έχουν 3% πιθανότητες να χωρίσουν. Το ποσοστό αυξάνεται και φτάνει στο 18% αν τα χρόνια που χωρίζουν τους δυο τους ανέρχονται σε 5.

Το ανησυχητικό είναι πως τα ζευγάρια με πάνω από 10 χρόνια ηλικιακή διαφορά μοιάζουν… καταδικασμένα να χωρίσουν, καθώς οι πιθανότητες διαζυγίου αγγίζουν το 39%.

Σα να μη μας άρεσε αυτή η έρευνα…