ΕΡΕΥΝΑ

Sorry κορίτσια, αλλά οι άντρες μάλλον δε μας θέλουν αν είμαστε έξυπνες και όχι sexy

Δεν ξέρω αν σου έχει τύχει, αλλά είναι πολλοί οι άντρες εκεί έξω που υποστηρίζουν ότι "δεν κοιτάζουν την εξωτερική εμφάνιση" σε μια γυναίκα, ή τουλάχιστον την προσπερνούν αν πρόκειται για μια φοβερή προσωπικότητα. Όχι ότι θα πέσεις απ' τα σύννεφα αν σου πω ότι λένε ψέμματα, αλλά μια νέα έρευνα αυτό υποστηρίζει.

Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα (και ηλίθια) δεδομένα, μπορεί να είσαι πανέξυπνη, ενδιαφέρουσα, δημιουργική, αστεία, να έχεις πρωτοποριακές ιδέες και υπέροχο μυαλό, αλλά αν δεν είσαι όμορφη και σέξι, οι άντρες θα προτιμήσουν μια κοπέλα που να θυμίζει μοντέλο, ακόμα κι αν είναι βαρετή και χαμηλότερης νοημοσύνης.

Βέβαια, δε μπορεί να μην σου έχει τύχει να ερωτευτείς με την πρώτη ματιά κάποιον επειδή είναι κούκλος, μέχρι που λίγη ώρα μετά βλέπεις ότι δε μπορεί να κάνει ούτε την πιο βασική συζήτηση. Μετά από αυτή τη συνειδητοποίηση όμως, θα επιλέξεις τον πιο μέτριας εμφάνισης τύπο, που σε κάνει να κρέμεσαι από το στόμα του. Όχι; Μόνο εγώ το κάνω αυτό;

Οι ερευνητές λένε πως δεν είμαι η μόνη, αφού οι γυναίκες βρίσκουν συνολικά πιο ελκυστικούς τους άντρες με μέτρια εμφάνιση που όμως είναι έξυπνοι και δημιουργικοί. Αντίθετα, αν είσαι μια φυσιολογική γυναίκα εμφανισιακά, μάλλον θα μείνεις single, ανεξάρτητα με το πόσο φανταστικός μπορεί να είναι ο χαρακτήρας και η προσωπικότητά σου.

Προκειμένου να φτάσουν σε αυτά τα συμπεράσματα, οι άνθρωποι από το πανεπιστήμιο Abertay ζήτησαν από μια ομάδα εθελοντών να βαθμολογήσουν πόσο ελκυστικοί είναι ορισμένοι άντρες και γυναίκες από φωτογραφίες, χωρίς να τους δώσουν καμία πληροφορία για τις προσωπικότητές τους. Στη συνέχεια ζήτησαν από ένα άλλο γκρουπ εθελοντών να κάνουν το ίδιο για τις ίδιες εικόνες, αλλά αυτή τη φορά τους παρείχαν και πληροφορίες για τον χαρακτήρα τους.

Οι πληροφορίες αυτές ήταν ουσιαστικά μικρές εκθέσεις που είχαν γράψει οι άνθρωποι των φωτογραφιών: στη μία περιέγραφαν έναν πίνακα και στην άλλη τους ζητήθηκε να βρουν μια εναλλακτική χρήση για το λάστιχο ενός αυτοκινήτου(!).

Ορισμένοι έγραψαν πολύ ευφάνταστα πράγματα, ενώ άλλοι είχαν κείμενα βαρετά και καθόλου πρωτότυπα. Οι εκθέσεις με την ένδειξη “δημιουργικό”, είχαν χαρακτηριστικά όπως “πρωτότυπη, έξυπνη, ευφάνταστη, αστεία, γοητευτική, διασκεδαστική και σαγηνευτική”.

Οι εθελοντές λοιπόν βαθμολόγησαν ως περισσότερο γοητευτικούς συνολικά, τους άντρες που εμφανισιακά υστερούσαν, αλλά είχαν γράψει δημιουργικές εκθέσεις, ενώ οι γυναίκες που ήταν λιγότερο εμφανίσιμες, αλλά είχαν γράψει δημιουργικές εκθέσεις ήταν συνολικά λιγότερο ελκυστικές.

Επίσης, τα αποτελέσματα έδειξαν πως ένας ωραίος, γοητευτικός άντρας, χωρίς όμως ιδιαίτερα εγκεφαλικά ή ενδιαφέροντα skills είναι εξίσου ελκυστικός με έναν μέτριο εμφανισιακά τύπο που μπορεί να σε σαγηνεύσει με το μυαλό του.

Αντίθετα (όπως μαντεύεις), καμία μοναδικά έξυπνη και ενδιαφέρουσα, μετρίας εξωτερικής εμφάνισης γυναίκα, δε μπορεί να “νικήσει” στη μάχη της γοητείας, μια όμορφη, αλλά κατά τα άλλα αδιάφορη γυναίκα.

Συνεχίζοντας με τα ευρήματα αυτής της φανταστικής (not) έρευνας, οι σοβαροί επιστήμονες που την διεξήγαγαν υποστηρίζουν πως επειδή η δημιουργικότητα είναι ένδειξη ευφυΐας, οι γυναίκες είναι “πιο επιλεκτικές” με το ταίρι τους, επειδή έχουν στο μυαλό τους ότι θέλουν να περάσουν στον δυνητικό απόγονό τους χαρακτηριστικά όπως η ευφυΐα.

 

Ναι, ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δε θέλω να χασμουριέμαι όταν είμαι με κάποιον καιι προτιμώ να μην κουτουλάω το κεφάλι μου στον τοίχο από τις μπούρδες που ακούω. Αυτό δε σημαίνει πως βλέπω στη θέα ενόςπιο έξυπνου τον πατέρα των παιδιών μου, απλά έχω μια άλφα αυτοεκτίμηση και δε θέλω να χάνω τον χρόνο μου χαζεύοντας δυο πανέμορφα μάτια που θυμίζουν αυτά της αγελάδας όταν κοιτάζει το κενό. Όπως και να ‘χει, μην ακούτε τις έρευνες γιατί οι εθελοντές δεν ήρθαν σε προσωπική επαφή με τις “μέτριας εμφάνισης, αλλά ενδιαφέρουσες γυναίκες”. Σίγουρα μόλις κάποιος γνωρίσει μια γυναίκα με άποψη και προσωπικότητα, δε θα την αφήσει να φύγει. Ή τουλάχιστον έτσι θέλουμε να πιστεύουμε.