ΕΡΕΥΝΑ

Οι άντρες λατρεύουν τις έξυπνες γυναίκες μέχρι να χρειαστεί να κάνουν αυτό

Αν έχεις βγει με κάποιον που μπορεί να διεγείρει το μυαλό σου, τότε ξέρεις πόσο υπέροχο είναι αυτό το συναίσθημα και πόσο πιο εύκολα και ουσιαστικά μπορείς να ερωτευτείς. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τους άντρες, όταν συναντούν μια έξυπνη γυναίκα. Περίπου.

Σύμφωνα με τις έρευνες λοιπόν, παρόλο που η ιδέα, η σκέψη, το ενδεχόμενο μιας έξυπνης γυναίκας είναι πολύ ελκυστικό για έναν άντρα, μια ζωντανή, πραγματική, αληθινά έξυπνη γυναίκα που στέκεται μπροστά τους, δεν τους ανάβει τελικά και τόσο. Μάλλον το αντίθετο.

Σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε 105 άντρες, οι ερευνητές τους έδωσαν δύο σενάρια: στο πρώτο μια γυναίκα τα πήγε είτε καλύτερα είχε χειρότερα απ’ αυτούς, σε ένα τεστ μαθηματικών. Όταν τους ζητήθηκε να τη βαθμολογήσουν στο ρόλο της συντρόφου, εκείνοι έβαλαν μεγαλύτερο βαθμό στη γυναίκα που πέτυχε χαμηλότερη  βαθμολογία στο τεστ.

Στο δεύτερο σενάριο όμως, τους δόθηκε ένα τεστ ευφυΐας και τους είπαν ότι θα συναντήσουν μια γυναίκα που τα πήγε καλύτερα από τους ίδιους σ’ αυτό το τεστ.

Οι άντρες έδειχναν απόμακροι απέναντί της, την βαθμολογούσαν ως λιγότερο ελκυστική και ήταν λιγότερο πρόθυμοι να ανταλλάξουν τηλέφωνα ή να κανονίσουν κάποιο ραντεβού μαζί της.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό αποδεικνύει πως οι άντρες ένιωθαν να απειλούνται όταν ήρθαν σε προσωπική επαφή με μια πιο έξυπνη γυναίκα. Όλα καλά δηλαδή, μέχρι να χρειαστεί να σου μιλήσουν. Αλίμονο.