ΕΡΕΥΝΑ

Αν έχεις αυτό το χαρακτηριστικό θα αρέσεις περισσότερο

Τι είναι αυτό που ξετρελαίνει τα αρσενικά όταν βγαίνουν ραντεβού με μια γυναίκα; Κανείς δε μπορεί να πει με σιγουριά. Μπορείς όμως να δείξεις μια παραπάνω εμπιστοσύνη στην επιστήμη και τα ευρήματά της σε ό,τι αφορά στις ανθρώπινες σχέσεις.

Σύμφωνα λοιπόν με μια έρευνα speed dating, οι νάρκισσοι είναι οι πιο ελκυστικοί άνθρωποι για να βγεις μαζί τους ραντεβού.

Πιο αναλυτικά λοιπόν, ο ναρκισσισμός για τις γυναίκες, συσχετίζεται με τη φιλία, τις μικρές, αλλά και τις βραχυπρόθεσμες σχέσεις. Με λίγα λόγια όσο πιο ψωνάρα είναι ο άλλος, τόσο περισσότερο τον θέλουμε. Το ίδιο ισχύει και για την εικόνα που έχουν οι άντρες για τις γυναίκες. 

Ένα άλλο ενδιαφέρον εύρημα της έρευνας, είναι ότι όσο πιο ωραίος είναι κάποιος, τόσο πιο εύκολα βγαίνει ραντεβού. Καλά, αυτό είναι το προφανές. Αυτό που δεν πολυθέλουμε να πιστέψουμε, αλλά μάλλον ισχύει, είναι πως τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας κάποιου επιδρούν πολύ λιγότερο στις διαπροσωπικές σχέσεις, όταν η φυσική ελκυστικότητα κάποιου είναι μεγάλη. Αυτό σημαίνει πως πιθανότατα, όταν κάποιος είναι με μια πολύ όμορφη γυναίκα, δεν έχει ψάξει και τόσο για τα… ψυχικά της χαρίσματα. Σχέσεις βαθιές και ουσιαστικές, αμέ.