ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Το βασικό ελάττωμα κάθε ζωδίου στις ερωτικές σχέσεις

"Εγώ γεννήθηκα Ζυγός και τα ζυγίζω όλα, μα εσύ 'σαι άστατος Κριός κι όσα σου λέω δυστυχώς είναι χαμένα λόγια" κελαήδησε για πρώτη φορά πριν 32 έτη η Κατερινούλα η Στανίση και ό,τι έχει προηγηθεί ή ακολουθήσει επιβεβαιώνει το νόημα του τραγουδιού της: Ότι δηλαδή το κάθε ζώδιο έχει τα χαρακτηριστικά χούγια του, τα οποία περιφέρει από σχέση σε σχέση. Προφανώς δεν θα κατηγορήσουμε το σύμπαν ή τις θέσεις των πλανητών για το ότι ο Τάκης πετάει τις κάλτσες όπου βρει, αλλά μια ιδέα για τα défauts που υπαγορεύει η αστρολογική ταυτότητα του Τάκη (και κάθε Τάκη) ας την έχουμε, κι ας διαψευσθούμε στην τελική. 

Κριός

Ο Κριός μπορεί να μην έχει κακές προθέσεις κατά (πολύ) βάθος, διαθέτει όμως αδιαφιλονίκητο ταλέντο στο να πληγώνει τους ανθρώπους που τον αγαπούν. Το ξερό του το κεφάλι δεν υποχωρεί με τίποτα κι όταν εκνευρίζεται ενεργεί παρορμητικά. Οι συνέπειες είναι κάτι με το οποίο θα ασχοληθεί όταν είναι ήδη κάπως αργά. Τα λες ανυπόμονα κι απαιτητικά τα Κριαράκια.

Ταύρος  

Κάποιοι άνθρωποι θέλουν τον χρόνο τους για ν’ ανοιχτούν και να εμπιστευτούν τον άλλο. Όσο πιο νωρίς το κατανοήσει αυτό ένας Ταύρος, τόσο το καλύτερο για όλους. Η επιμονή του και η αδυναμία του να μπει στα παπούτσια των άλλων μεταμορφώνουν τον Ταύρο σε έναν γλυκό, αλλά κουραστικό μπελά.

Δίδυμος

Οι Δίδυμοι ξέρουν από ανυπακοή. Η υπερβολική τους ανάγκη για ανεξαρτησία αποτελεί το βασικό κίνητρο ώστε να σαμποτάρουν τη σχέση τους. Βάζουν τρικλοποδιές συνέχεια, κάνουν λαθάκια σχεδόν συνειδητά και ό,τι μπορούν ώστε ν’ αποδείξουν πως δεν είναι φτιαγμένοι για δεσμεύσεις και μακροχρόνιους δεσμούς. Σεβαστό, ας μην τους κάνουν λοιπόν.

Καρκίνος

Το πόσο σχεσοεξαρτητικοί (ναι δεν υπάρχει αυτή η λέξη αλλά ίσως θα ‘πρεπε) είστε εσείς οι Καρκίνοι είναι κάπως γνωστό. Η ανάγκη σας για αγάπη και κανάκεμα είναι αφόρητη από ένα σημείο κι έπειτα. Το περνάτε συχνά, το σημείο, απαιτητικά, γκρινιάρικα, ανασφαλή Καρκινάκια.

Λέων

Αποζητάτε την προσοχή αυτού που λαχταράτε πιο πολύ απ’ ‘οτι ο υπογλυκαιμικός τη σοκολάτα. Η ανάγκη του Λέοντα για φιλοφρονήσεις δεν έχει όρια. Όταν σας το στερούν τα μούτρα σας κατεβάζουν απότομα ρολά, μέχρι να ‘ρθουν, να σας πάρουν αγκαλιά και να σας πουν πόσο όμορφο/έξυπνο/υπέροχο/μοναδικό πλάσμα είστε. Μέχρι τότε, είπαμε, ρολά.

Παρθένος

Αν κάτι μπορεί να μπει εμπόδιο στο να δει άσπρη μέρα αυτή η σχέση, είναι η βαθιά επικριτική σας φύση. Απαιτείτε την τελειότητα, ενώ δεν είστε τέλειοι. Εντοπίζετε ένα λάθος ή κάτι που δεν γίνεται σύμφωνα με το δικό σας σύστημα αξιών; Πάει ο άλλος, τον ισοπεδώνετε, σημαδεύοντάς τον με τον υπερδραστήριο δείκτη σας.

Ζυγός

Οι ζυγοί είναι εξαιρετικοί στο να μετατρέπουν το βασικό τους ατού σε ελάττωμα κι εξηγούμαι: Καλύτερο σύντροφο από ζυγό δεν θα βρεις, είναι φτιαγμένοι για να συντροφεύουν. Ωστόσο στην προσπάθειά τους να πάει καλά αυτή η σχέση, αυτο-καταπιέζονται, καταπίνουν πολλά, θάβουν άλλα τόσα μέσα τους για να αποφύγουν τη διαμάχη, ο άλλος καλομαθαίνει στο μοτίβο αυτό, ώσπου κάποιοι στιγμή το ζυγουδάκι κάνει ένα μπαμ και σκάει, δημιουργώντας μία ωραιότατη τρύπα στο νερό. Και φτου κι απ’ την αρχή.

Σκορπιός

Για τους δικούς του λόγους ο Σκορπιός έχει πειστεί πως το πρόσωπο για το οποίο έχει δαγκώσει τη λαμαρίνα θα του την κάνει τη λαδιά αργά ή γρήγορα και θεωρεί πως η καλύτερη αντίδραση είναι να του την φέρει εκείνος νωρίτερα. Είναι κάτι σαν προ-εκδίκηση, η οποία υποκινείται από κάτι ύπουλα συναισθήματα φόβου και ανασφάλειας που κρύβει κάτω από την ουρά του και τα οποία (πιστεύει ότι) τον προστατεύουν από το να πληγωθεί.

Τοξότης

Ανεξαρτησία, ναι. Υπέροχη αίσθηση. Αλλά ως γνωστόν η ελευθερία του ενός σταματάει εκεί που ξεκινάει η ελευθερία του άλλου. Ο Τοξότης έχει ταλέντο στο ν’ αφήνει στα κρύα του λουτρού όποιον και ό,τι δεν μπορεί να διαχειριστεί. Με το που οσμίζεται πρόβλημα, εγκαταλείπει το καράβι και πηδάει πάλι μέσα στη βαρκούλα του, η οποία ωστόσο δεν τον πάει πουθενά. Στασιμότητα λόγω φόβου.

Αιγόκερως

Το χρήμα πολλοί αγάπησαν, τον φιλοχρήματο ουδείς, άντε λιγότεροι. Ναι είναι χάρισμα να ξέρεις να κάνεις οικονομικό κουμάντο και να ξοδεύεις με σύνεση, να κάνεις αποταμιεύσεις κι άλλα τέτοια, αλλά θέλει ένα μέτρο, γιατί το σφίξιμο στην τσέπη φέρνει τα καβούρια και αυτά τη μιζέρια. Γλέντα τη ζωή λίγο βρε Αιγόκερε.

Υδροχόος

Ναι, μυστήριο, μαζί σου. Είναι ωραίο να κρατάς πράγματα για τον εαυτό σου, να μην αποκαλύπτεσαι στην ολότητά σου, να ‘χει ο άλλος πάντα κάτι ν’ ανακαλύψει βρε αδερφέ. Να σε αντιμετωπίζει σαν παζλ, κομμάτι κομμάτι να σε βρίσκει, ΑΛΛΑ: Κουράζει λίγο αυτή η αμυντική μυστικοπάθεια που σε κλείνει σαν το στρείδι. Ανοίξου λίγο στην ουσία σου, δεν θα σου πέσει η μύτη να “εκτεθείς” στον άνθρωπο που έχεις επιλέξει να στέκεται δίπλα σου. Μίλα διάολε.

Ιχθείς

Το γεγονός ότι κυρίως σας επιλέγουν αντί να επιλέγετε εσείς δημιουργεί κάποια θεματάκια (είπαμε είστε Ψάρια, αλλά μην συμπεριφέρεστε τόσο πολύ ως τέτοια). Ο Ιχθύς το ζει μόνος του γενικά, βλέπει ροζ συννεφάκια παντού (ενώ ίσως δεν υπάρχουν) και όταν η πραγματικότητα έρχεται και του λέει “καλημέρα, είναι ώρα να ξυπνήσεις”, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του και ακόμα χειρότερα, το ενδιαφέρον του για τη σχέση. Κατόπιν δεν κάνει τίποτα γι’ αυτήν, μέχρι να κάνει κάτι ο άλλος. Λέγεται στωικότητα.