ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Τι θέλουν οι άντρες: 4 χαρακτηριστικά που αρέσουν περισσότερο

Τι είναι αυτό που θέλουν οι γυναίκες αναρωτιόταν πριν χρόνια ο Mel Gibson και η αλήθεια είναι ότι το ίδιο πράγμα ψάχνουμε και εμείς για τους άντρες. Προφανώς και ποτέ δεν θα μάθουμε τι είναι αυτό που ερεθίζει/ γοητεύει/ ενθουσιάζει το αντίθετο φύλο, καθώς οι παράγοντες που επηρεάζουν αυτό που θέλουμε είναι διάφοροι- από τη βιολογία, μέχρι τις πεποιθήσεις και τα όνειρα του καθένα μας.

Η επιστήμη όμως έχει δώσει κάποιες απαντήσεις μέσα από μακροχρόνιες έρευνες, που ας πούμε ξεκαθαρίζουν λίγο την κατάσταση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ήρθε το τέλος του κόσμου αν δεν έχεις κάποιο από αυτά, καθώς σημασία έχει να είσαι με κάποιον που του αρέσεις για αυτό που είσαι και όχι για αυτό που θα ήθελε να είσαι.

1. Γυναίκες με ψιλή φωνή

Η φωνή παίζει σημαντικό ρόλο στο πόσο (και αν θα) αρέσεις στον χ, ψ άντρα που θα συναντήσεις στη ζωή σου, σκέψου μόνο ότι και εσύ γοητεύεσαι περισσότερο από έναν άντρα με βαθιά και σέξι φωνή. Έρευνες έχουν δείξει ότι ένας άντρας θα γοητευτεί περισσότερο από μια ψιλή φωνή, κάτι που συναντάται και στο ζωικό βασίλειο.

2. Ευγενικές γυναίκες

Ενώ οι περισσότερες γυναίκες γοητεύονται από τον τύπο του ‘κακού παιδιού’ (του μ**** δηλαδή, ας είμαστε ειλικρινείς), οι άντρες όμως- σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Personality and Social Psycology Bulletin, γοητεύονται από την ευγένεια και την υποστήριξη που δείχνει μια γυναίκα.

3. Όσες φοράνε κόκκινα

Κλισέ; Σίγουρα. Η αλήθεια είναι πάντως ότι ένα κραγιόν ή το μακιγιάζ δεν θα γοητεύσει τον άντρα όσο ένα εντυπωσιακό κόκκινο φόρεμα. Ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Rochester έδειξαν σε άντρες φωτογραφίες γυναικών σε λευκό και κόκκινο πλαίσιο και τους ζήτησαν να σχολιάσουν το πόσο γοητευτικές τους φαίνονται. Το αποτέλεσμα φυσικά ήταν υπέρ του κόκκινου, καθώς είναι ένα χρώμα συνδεδεμένο με τη σεξουαλική επιθυμία.

4. Γυναίκες με συγκεκριμένη αναλογία μέσης- γοφών

Αν δεις τη σχέση του άντρα και της γυναίκας καθαρά βιολογικά και για λόγους αναπαραγωγής υπάρχουν κάποιοι πολύ συγκεκριμένα πράγματα που την επηρεάζουν, ένα από αυτά είναι και η αναλογία μέσης- γοφών. Όταν λοιπόν μια γυναίκα έχει αναλογία 0,7 (που θεωρείται ιδανική από την επιστήμη) έχει περισσότερες πιθανότητες να γοητεύσει έναν άντρα, γιατί στα μάτια του μοιάζει πιο υγιής και γόνιμη.