ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Οι 2 ερωτήσεις που θα βελτιώσουν τη σχέση σας

Η συζήτηση και η επικοινωνία, είναι μεγάλο κομμάτι των υγιών και ευτυχισμένων σχέσεων μεταξύ δύο συντρόφων. Μπορεί το "θέλω να μιλήσουμε" να είναι σπάνια καλός οιωνός, αλλά αυτή τη φορά, θα ξεκινήσεις μια κουβέντα που μόνο για καλό θα γίνει.

Σύμφωνα με τους ψυχοθεραπευτές, λοιπόν, υπάρχουν δύο ερωτήσεις που πρέπει να κάνουμε στον εαυτό μας και είναι σημαντικότερες απ’ όλες τις υπόλοιπες, όταν θέλουμε να δούμε πώς πάει μία σχέση.

Αυτές είναι:

1. Ποιες αλληλεπιδράσεις σε αυτή τη σχέση με εμπνέουν περισσότερο;

2. Ποιες αλληλεπιδράσεις σε αυτή τη σχέση με βλάπτουν περισσότερο;

Ο λόγος που αναφέρονται οι δύο συγκεκριμένες ερωτήσεις, είναι πως αυτό που μας εμπνέει και αυτό που μας πληγώνει περισσότερο, δείχνει αυτό για το οποίο νοιαζόμαστε πιο πολύ.

Όλοι θέλουμε να μας αγαπούν, να μας ακούν, να μας εμπιστεύονται. Απ’ την άλλη, τα κομμάτια του εαυτού μας που είναι τα πιο ευάλωτα, που νιώθουμε περισσότερο ανάγκη να μας καταλάβουν και να μας εκτιμήσουν, είναι εκείνα που χρήζουν της μεγαλύτερης φροντίδας και σεβασμού.

Στη συνέχεια σκέψου ποιες μπορεί να είναι οι αντίστοιχες απαντήσεις του συντρόφου σου.

Σημείωσε τα θέματα που προκύπτουν ξανά και ξανά. Όσο περισσότερο καταλαβαίνεις και εκτιμάς αυτά τα πολύτιμα μέρη του αγαπημένου σου προσώπου, τόσο περισσότερο θα αισθάνεται ότι τον αγαπάς και τον εκτιμάς και θα είναι πολύ πιο εύκολο να νιώσετε χαρά και να επικοινωνήσετε μέσα στη σχέση σας.