ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Αυτή η περίεργη λέξη θα βάλει τέλος στους τσακωμούς με το αγόρι σου

Όλες έχουμε κάποια "κρυφά" όπλα όταν τσακωνόμαστε με τον σύντροφό μας: μπορεί να είναι δάκρυα, φωνές, νάζια, γκρίνια (όχι και πολύ πετυχημένο), ή απλά και η αναγνώριση του λάθους και ένα ειλικρινές "συγγνώμη".

Ήρθε ο καιρός, λοιπόν, να μάθεις πως τσάμπα επιστρατεύεις όλες αυτές τις τεχνικές, αφού υπάρχει κάτι πολύ πιο απλό και αποτελεσματικό. Μια απλή λέξη: “Άουτς”.

Ο Hal Runkel, ένας ψυχοθεραπευτής, εξηγεί: “Όταν βρισκόμαστε σε σύγκρουση, αναπόφευκτα θα πούμε πράγματα που πληγώνουν τον άλλον, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που έχουμε εμείς γι’ αυτόν ή εκείνος για εμάς και δε γνωρίζει ο πολύς κόσμος. Χρησιμοποιούν κάτι πολύτιμο που δεν γνωρίζει κανένας άλλος και το χρησιμοποιούν σε σένα κι εσύ πληγώνεσαι και τα πάντα μέσα σου θέλουν να φωνάξουν. Αν αντί να κάνεις αυτό όμως, πεις ότι έχεις πληγωθεί, τότε ολόκληρη η κουβέντα θα αλλάξει ρότα. Από το πολύ γνώριμο μονοπάτι του τσακωμού, θα περάσετε σε ένα εντελώς άλλο επίπεδο στο οποίο κάποιος από τους δυο σας τελικά επέλεξε να γίνει ευάλωτος και να πει “Αουτς, αυτό πόνεσε“.

Βέβαια αυτό πρέπει να συνοδεύεται κι από μια αντίστοιχα πληγωμένη συμπεριφορά, γλώσσα σώματος και ύφος, κι όχι να το λες με πείσμα και ξεροκεφαλιά.

Όταν είμαστε πάνω στην ένταση της στιγμής ξεχνάμε τον εαυτό μας, ξεχνάμε ποιοι είμαστε. Ηρέμησε. Ωρίμασε. Έλα πιο κοντά με τον άλλον“.