ΖΕΥΓΑΡΙΑ

9 πράγματα που δεν πρέπει να μοιράζεσαι ποτέ με τον σύντροφό σου

''Ο άνθρωπος δεν πρέπει να ζει μόνος του, χρειάζεται ένα σύντροφο, κάποιον να είναι στο πλευρό του, να τον στηρίζει και να μοιράζεται τα πάντα μαζί του''. Αν έβαζα πέντε ευρώ στην άκρη κάθε φορά που άκουγα αυτή την ατάκα από την μαμά/ γιαγιά/ οποιαδήποτε θεία θα είχα καταφέρει να αποκτήσω επιτέλους εκείνη την πλισέ στραφταλιζέ φούστα που έχω βάλει στο μάτι εδώ και ένα χρόνο.

Καταλαβαίνω απόλυτα την ανάγκη για συντροφικότητα και τον διακαή πόθο των γονιών μας για γάμους/ βαφτίσεις/ παιδιά/ κυριακάτικα τραπέζια αλλά εδώ που τα λέμε όταν έχεις μάθει να μένεις μόνη σου και να είσαι ανεξάρτητη δύσκολα μπαίνεις στο τρυπάκι να μοιραστείς τα πράγματά σου με κάποιον άλλον. Εδώ που τα λέμε βέβαια, όταν βρεθεί ο κατάλληλος δεν έχεις κανένα πρόβλημα να ανοίξεις το σπίτι σου, την αγκαλιά σου, να αδειάσεις τα συρτάρια και να κάνεις χώρο στην ντουλάπα για τα ρούχα του.

Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση όμως εγώ πιστεύω ότι κάποια πράγματα πρέπει να τα κρατάς αποκλειστικά για σένα- όχι μόνο γιατί θα διατηρήσει ένα μυστήριο στη σχέση σας, αλλά γιατί όπως και να το κάνουμε είστε ΔΥΟ διαφορετικά άτομα που χρειάζονται κάποια όρια μεταξύ τους και μια κάποια ιδιωτικότητα.

Ποια είναι λοιπόν αυτά τα πράγματα που καλό είναι να μην μοιράζεσαι με τον σύντροφό σου;

Κωδικούς για social media

Θυμάσαι τις ταινίες με τον κακό που βασανίζει τον Tom Cruise/ James Bond κλπ για να του δώσει τους κωδικούς; Ε, όπως δεν λύγισαν αυτοί έτσι και εσύ δεν πρέπει ποτέ να αποκαλύψεις τα μαγικά αυτά νούμερα. Όχι, δεν σημαίνει ότι κάτι έχεις να κρύψεις (αν το σκεφτεί αυτό, τότε καλό είναι να συζητήσετε το κατά πόσο εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλον) αλλά ότι κάποια πράγματα είναι αποκλειστικά δικά σου. ΜΟΝΟ ΔΙΚΑ ΣΟΥ και δεν χρειάζεται να τα ξέρει ο σύντροφός σου. Το μόνο που ίσως μπορείς να μοιραστείς είναι ο κωδικός στο netflix και αυτό μόνο αν πληρώνετε και οι δύο τη συνδρομή (για να είμαστε και δίκαιοι).

Λεπτομέρειες για παλιές σου σχέσεις

Για τις παλιές αγάπες μην μιλάς έλεγαν οι πυξ- λαξ και ποιες είμαστε εμείς να τους αμφισβητήσουμε; Για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά, καλό είναι να συζητήσεις κάποια πράγματα με τον νυν σύντροφό σου (όπως κάποιες σοβαρές καταστάσεις που ενδεχομένως σε έχουν επηρεάσει και θα ήθελες να γνωρίζει αλλά λεπτομέρειες για το υπέροχο σεξ που κάνατε ή το τέλειο δώρο γενεθλίων που σου είχε κάνει καλό είναι να μην τα μοιραστείς. Φαντάζομαι ούτε σε εσένα θα άρεσε να ακούς ιστορίες για την τέλεια πρώην του, σωστά;

Οδοντόβουρτσα

Το concept χρησιμοποιώ την οδοντόβουρτσα του φίλου μου μπορεί να μοιάζει βγαλμένο από κάποιο romcom αλλά δεν είναι ό,τι πιο υγιεινό. Αρχικά ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες (τα ούλα σου π.χ μπορεί να είναι πιο ευαίσθητα και να χρειάζεσαι μαλακή οδοντόβουρτσα ενώ εκείνος χρησιμοποιεί πιο σκληρή εξαιτίας της πέτρας που έχει) ενώ το βούρτσισμα μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία, πράγμα που κάνει πιο εύκολο να μεταδοθούν ασθένειες.

Εδώ που τα λέμε βέβαια, όταν έχεις οδοντόβουρτσα όπως η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα Oral-B Genius, με τον τριπλό αισθητήρα πίεσης που σε προσέχει ώστε να μην ασκείς πίεση στα ούλα σου αλλά και τον επαγγελματικό χρονομετρητή, που σε καθοδηγεί να βουρτσίζεις 2 λεπτά, δύσκολα την μοιράζεσαι. Αρχικά επειδή σου δίνει τη δυνατότητα να τη φτιάξεις όπως εσύ θέλεις με τη βοήθεια της εφαρμογής Oral-B! Μπορείς να προγραμματίσεις το Smart Ring στο χρώμα που ταιριάζει με το στιλ σου (και μάλλον το φούξια δεν θα του πηγαίνει καθόλου) ενώ θα αλλάξει και τα δεδομένα βουρτσίσματος σου που αποθηκεύονται στο Oral-B App. Βέβαια, εντάξει, φαντάζομαι μπορείς να του δανείσεις τη λαβή σου και ένα ανταλλακτικό ώστε να κάνει τη δουλειά του μέχρι να πάρει τη δική του Oral-B Genius.

Ξυραφάκια

Όσο προσεκτικά και να ξυρίζεις τα πόδια σου, οι λεπίδες τραυματίζουν την επιδερμίδα σου (ειδικά αν το ξυραφάκι είναι αρκετά χρησιμοποιημένο ή ολοκαίνουριο) ακόμα και όταν δεν βλέπεις αίμα. Σύμφωνα με τους δερματολόγους λοιπόν, αν μοιράζεσαι το ξυραφάκι με κάποιον άλλον είναι πολύ πιθανό να κολλήσει ο ένας τον άλλο δερματικές παθήσεις όπως σταφυλόκοκκο, κονδυλώματα, μύκητες. Για αυτό καλό είναι να έχει ο καθένας το δικό του ή έστω όταν χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις το δικό του, φρόντισε να το καθαρίσεις με οινόπνευμα.

Σφουγγάρι μπάνιου

Όταν απολαμβάνεις το ζεστό σου μπάνιο με το αγαπημένο σου σφουγγάρι, αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι ένα πάρτι από νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας σου, τα οποία συσσωρεύονται στην επιφάνειά του. Ωραία, το έκανες εικόνα αυτό; Τώρα σκέψου τι θα συμβεί όταν χρησιμοποιείτε το ίδιο σφουγγάρι με τον σύντροφό σου; Μοιράζεστε τα ίδια νεκρά κύτταρα και βακτήρια- ρομαντικό ε; #not

Καλλυντικά

Η υγεία της επιδερμίδας σου είναι πολύ σημαντική και επειδή έχετε διαφορετικές ανάγκες με τον σύντροφό σου καλό είναι να αποφύγετε την κοινή χρήση καλλυντικών όπως αποσμητικά και κρέμες προσώπου. Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα είναι πολύ πιθανόν να κολλήσεις κάποια δερματίτιδα ή μύκητες και πίστεψέ με, καλύτερα να μείνεις μια μέρα χωρίς κρέμα ή αποσμητικό παρά να καταλήξεις στη δερματολόγο με θεραπεία για τα ενοχλητικά σπυράκια.

Πετσέτες μπάνιου

Οι πετσέτες μπάνιου και κυρίως του προσώπου και των χεριών μπορούν να μεταφέρουν πολλά μικρόβια και βακτήρια- ειδικά αν δεν τις αλλάζεις συχνά μέσα στην εβδομάδα. Αν δεν θέλεις λοιπόν να πάθεις ακμή (ή τίποτα χειρότερο) ξεκίνα να χρησιμοποιείς χαρτομάντιλα για το πρόσωπο και να απλώνετε σωστά την πετσέτα χεριών ώστε να στεγνώνει και να μην συγκρατεί υγρασία και βακτήρια.

Τις τηγανητές σου πατάτες

Νομίζω δεν χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση.

Προσωπικές ιστορίες των κολλητών σου

Μπορεί να τον εμπιστεύεσαι απόλυτα και να ξέρεις ότι δεν πρόκειται να σχολιάσει ή να πει κάτι σε κάποιον που δεν πρέπει αλλά τα πράγματα που σου λέει μια κολλητή σου καλό είναι να μην τα αναφέρεις ποτέ στον σύντροφό σου. Ναι, προφανώς θα συζητήσεις μαζί του κάτι που σε προβληματίζει αλλά δεν χρειάζεται να μάθει με λεπτομέρειες τι έγινε με τον πρώην της και γιατί χώρισαν/ τσακώνονται. Εσένα θα σου άρεσε να μοιράζονταν τα προσωπικά σου οι κολλητές σου; I don’t think so!