ΖΕΥΓΑΡΙΑ

6 πράγματα που μπορείς να μάθεις για τις σχέσεις από τους πρώην σου

Οι σχέσεις που κάνουμε στη ζωή μας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες- σε αυτές που πετυχαίνουν και σε αυτές που δεν πετυχαίνουν- και τα δύο είδη φυσικά κάποια στιγμή τελειώνουν (με καλό ή κακό τρόπο, δεν έχει σημασία) καθώς ελάχιστες είναι αυτές που αντέχουν στα χ, ψ προβλήματα που παρουσιάζονται. Το θέμα είναι ΤΙ σου αφήνει η καθεμία και πώς μπορείς να εκμεταλλευτείς όσα έμαθες ώστε να πάει καλύτερα η επόμενη σχέση σου.

1. Η καρδιά σου αντέχει πολύ περισσότερο από όσο νομίζεις

Αυτό το ρημαδιασμένο κρακ που αισθάνεσαι στην καρδιά σου κάθε φορά που τελειώνει μια σχέση στην οποία πίστευες πολύ, μπορεί να σε βασανίσει φριχτά τον πρώτο καιρό, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα- θα περάσει γρήγορα και το ξέρεις. Αυτό που σου λένε οι φίλες σου ότι σε λίγο καιρό θα τα θυμάσαι όλα αυτά και θα γελάς, ισχύει (όσο και να σε εκνευρίζει τη στιγμή που στο λένε).

2. Είναι πολύ καλύτερο να ξεπεράσεις μια κατάσταση από το να μένεις σε αυτή με κάποιον που δεν σου αξίζει

Μια μεγάλη αλήθεια, την οποία οι περισσότερες ξεχνάμε ακόμα και όταν έχουμε πληγωθεί φοβερά από διάφορα σκηνικά που έχουν γίνει με τον σύντροφό μας. Μεταξύ μας τώρα, όλες ξέρουμε πολύ καλά πότε ο άνθρωπος που έχουμε απέναντί μας δεν μας αξίζει, απλά αρνούμαστε να τον αφήσουμε γιατί πιστεύουμε ότι μπορεί να αλλάξει η κατάσταση. Spoiler alert, δεν πρόκειται να αλλάξει.

3. Η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με τις προσδοκίες μας

Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν βγαίνεις με κάποιον που σου άρεσε για πολύ καιρό πριν τα βρείτε, έτσι είχες αρκετό χρόνο στη διάθεσή σου για να κάνεις σενάρια για το πως ΘΑ είναι η σχέση σας. Το κακό με αυτό είναι ότι τελικά αυτό που ζεις δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θέλεις, αλλά μένεις γιατί ελπίζεις να αλλάξει η κατάσταση (βλ. 2).

4. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αξίζουν 2η ευκαιρία

Μπορεί να ακούγεται πολύ σκληρό αλλά ισχύει. Όταν κάποιος σε έχει πληγώσει με απίστευτη ευκολία οι πιθανότητες να το επαναλάβει είναι πολύ μεγάλες. ”Once a cheater, always a cheater” έλεγε η μαμά της Rachel και είχε πάρα πολύ δίκαιο.

5. Οι σχέσεις εξ’ αποστάσεως απαιτούν δουλειά και από τις δύο μεριές

Οι σχέσεις εξ’ αποστάσεως είναι γενικότερα δύσκολες και απαιτούν by default πολλή περισσότερη δουλειά από οποιαδήποτε άλλη σχέση. Αν δεν είστε αφοσιωμένοι και οι 2 στο concept των προγραμματισμένων βιντεοκλήσεων και όποιας άλλης λύσης έχετε βρει, θα κουραστείτε και θα βαρεθείτε πολύ γρήγορα.

6. Δεν έχεις μόνο εσύ κακές εμπειρίες και προβλήματα

Είναι λογικό να σκέφτεσαι κυρίως τον εαυτό σου, τουλάχιστον στην αρχή της σχέσης, αλλά με τον καιρό μαθαίνεις ότι δεν έχουν σημασία μόνο τα δικά σου προβλήματα αλλά και του συντρόφου σου.