ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Οι φράσεις που δεν πρέπει να (του) πεις ποτέ στον τσακωμό σας

Στη μάχη και τον πόλεμο πολλά γίνονται. Πέφτουν κορμιά, πληγώνονται ψυχές, λέγονται βαριές κουβέντες. Κάτι αντίστοιχο ίσως συμβαίνει κι όταν μανουριάζεις με τον Κωστάκη. Γνώμη μου, θα έπρεπε να μετράτε και οι δύο τα λόγια σας, να τα φιλτράρετε πριν να πετάξετε ο ένας στα μούτρα του άλλου. Γιατί όταν οι λέξεις ανοίγουν πληγές που η ένταση της στιγμής δεν δικαιολογεί πάντα. Και κάπως έτσι φθείρονται οι σχέσεις των ανθρώπων.

Οπότε με βάση τα δεδομένα αυτά, αν σου έρθει να ξεστομίσεις κάποια από τις παρακάτω βιτριολικές ατάκες σκέψου το 2 φορές ή όσο χρειαστεί για να είσαι σίγουρη ότι θα το εννοείς και ότι δεν θα πρέπει να το πάρεις πίσω ζητώντας 100 φορές συγγνώμη όταν τα βρείτε και πάλι.

“Θέλω να χωρίσουμε”

Σεβαστό απόλυτα, αλλά τι θα έλεγες να μην πάρεις μια τόσο σημαντική απόφαση ενώ είσαι εν βρασμώ; Ηρεμήστε πρώτα και θα έχεις όλο τον χρόνο να τον χωρίσεις όσες φορές θέλεις.

“Μισώ τη μάνα/τον πατέρα/τους φίλους σου”

Ααα, σκληρό. Και χοντρό. Και άκομψο. Και από αυτά που δεν ξεχνιούνται και για τα οποία θα πρέπει να επιχειρηματολογήσεις μετά. Θα γίνετε βούκινο, κρατήσου.

 

“Δεν είμαι ερωτευμένη μαζί σου”

Και βρήκες ώρα να του το ανακοινώσεις; Μμμμ, ωραίοι τρόποι. Μήπως, λέω, μήπως σ’ έχει κάνει έξαλλη και έχασες την ψυχραιμία σου;

“Θέλω να πεθάνεις”

Α έχεις ξεφύγει προφανώς. Λίγο χιούμορ να έχει θα τον πιάσουν τα γέλια.