ΕΡΕΥΝΑ

5 παράξενα πράγματα που δείχνουν ότι θα πάρετε διαζύγιο

Αν πρέπει να κάνω μια ανεπίσημη "μαντεψιά" για τον λόγο που μπορεί να οδηγήσει ένα ζευγάρι στο διαζύγιο, θα έλεγα πιθανότατα την απιστία ή το πόσο σύντομα παντρεύτηκαν από τη στιγμή της γνωριμίας τους. Αυτά είναι βέβαια οι αρκετά προβλέψιμες επιλογές του μενού των ενδείξεων ότι ένα ζευγάρι οδεύει προς τον χωρισμό.

Οι έρευνες έχουν φροντίσει να μας εκπλήξουν για ακόμα μια φορά, αφού ο ακόλουθος πεντάλογος, περιλαμβάνει ορισμένα πολύ περίεργα πράγματα που, απ’ ό,τι λένε οι ειδικοί, μπορεί να στείλουν εσένα και τον σύζυγό σου σε δικηγορικό γραφείο.

1. Ξοδέψατε πολλά στον γάμο

Εφόσον τα χρήματα μπορεί να είναι μια πολύ σημαντική αιτία για τσακωμούς, ακόμα και διαζύγιο, ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, δεν είναι και τόσο παράξενο να ξεκινήσουν όλα από τα υπερβολικά έξοδα για τον γάμο. Οι πιθανότητες αυξάνονται αν έχετε και δάνεια που τρέχουν ή άλλου είδους χρέη.

2. Το επίπεδο μόρφωσης

Τα ζευγάρια με χαμηλότερο επίπεδο μόρφωσης είναι πιο πιθανό να πάρουν διαζύγιο, σε σχέση με εκείνα που έχουν ανήκουν σε υψηλότερες βαθμίδες εκπαίδευσης. Η λογική πίσω από αυτό είναι ότι όσο καλύτερη η κατάρτιση και η μόρφωση, τόσο μεγαλύτεροι οι μισθοί και η ικανότητα διαχείρισης χρημάτων, άρα και λιγότεροι τσακωμοί.

3. Μακρύς δρόμος επιστροφής

Σύμφωνα με την έρευνα, τα ποσοστά διαζυγίων είναι μεγαλύτερα στα ζευγάρια που κάνουν πολύ δρόμο μέχρι να φτάσουν στο σπίτι από τη δουλειά. Όταν περνάς περισσότερα από 45 λεπτά επιστρέφοντας σπίτι από το γραφείο, φαίνεται πως δημιουργεί περισσότερο άγχος στη σχέση σου.

4. Έχετε κάνει κόρη

Σύμφωνα με μια έρευνα, τα ζευγάρια που έχουν γιους είναι λιγότερο πιθανό να χωρίσουν σε σχέση με όσα έχουν κόρες. Γιατί; Η μητέρα θέλει να δώσει το καλό παράδειγμα στην κόρη της, γεγονός που την κάνει πιο επιρρεπή στο να πάρει την απόφαση να χωρίσει όταν βλέπει ότι η σχέση με τον άντρα της πάει απ’ το κακό στο χειρότερο.

5. Πολύς χρόνος στα social media

Όταν το ζευγάρι περνάει πολύ χρόνο στα social media, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάρουν διαζύγιο. Ο λόγος είναι απλός: like σε κάποια πρώην, σχόλιο σε ένα post κάποιου παλιού φλερτ, ή και το ίδιο το online φλερτ, δημιουργούν εντάσεις στη σχέση. Οι δικηγόροι υποστηρίζουν πως το Facebook είναι