ΣΧΕΣΕΙΣ

4 παράγοντες που επηρεάζουν την ερωτική χημεία των ανθρώπων

Το έχουμε δει σε ταινίες, σειρές και το έχουμε διαβάσει σε βιβλία- ''ερωτική χημεία'', ''σπίθα'' και δεν ξέρω εγώ πώς αλλιώς (ή μάλλον ξέρω, αλλά δεν μπορώ να το γράψω χωρίς μπιπ) που εμφανίζεται μεταξύ δύο Χ ανθρώπων σε κάποια φάση της ζωής τους είναι κάτι (θεωρητικά) άπιαστο, κυρίως γιατί επηρεάζεται από τον χαρακτήρα των ατόμων. Αν το σκεφτείς όμως λίγο πιο λογικά, η ερωτική χημεία μπορεί να αναλυθεί σε 4 απλά πράγματα, τα οποία αν κατανοηθούν σωστά μπορεί να σε βοηθήσουν να βρεις το άλλο σου μισό.

1. Η σωματική έλξη

Αρκετοί άνθρωποι μπορούν να καταγράψουν σε μια λίστα τα χαρακτηριστικά που τους τραβάνε στο αντίθετο φύλο αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Η έλξη που νιώθεις για τον άλλον αλλάζει όσο περνάει ο καιρός, καθώς όσο πιο οικείος σου γίνεται κάποιος τόσο πιο όμορφος σου φαίνεται.

2. Συναισθηματική έλξη

Οι πεταλούδες στο στομάχι, η αγάπη και η στοργή που νιώθεις να λαμβάνεις από τον σύντροφό σου δείχνουν ότι υπάρχει και συναισθηματική έλξη. Αν λοιπόν βγαίνεις με κάποιον που θεωρητικά είναι καλός και ταιριάζετε αλλά δεν νιώθεις αυτή τη σπίθα που λένε ενδέχεται να μην ταιριάζετε. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να είστε απλά κλεισμένοι στον εαυτό σας και να μην χαλαρώνετε για να απολαύσετε το ραντεβού, για αυτό μην αποκλείεις το ενδεχόμενο ενός δεύτερου ραντεβού.

3. Πνευματική συμβατότητα

Το να μπορείς να συνεννοηθείς με τον άλλον, να σε καταλαβαίνει και να συμφωνείτε σε διάφορα πράγματα είναι πολύ σημαντικό καθώς έτσι θα μπορέσετε να συνυπάρξετε χωρίς δράματα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να ψάχνεις 100% συμβατότητα με τον άλλον γιατί μετά πας στο άλλο άκρο, αυτό της βαρεμάρας.

4. Θρησκευτικές πεποιθήσεις

Ο παράγοντας ‘θρησκεία’ είναι αυτός που ορίζεται πιο δύσκολα καθώς ο κάθε άνθρωπος τον αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Υπάρχουν δηλαδή άτομα που ζουν τη ζωή τους γύρω από αυτή αλλά και άτομα που δεν ασχολούνται καθόλου με αυτή, για αυτό και μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ερωτική χημεία και την φύση της σχέσης.