WELLNESS

7 σκέψεις που κάνει κάθε ερωτευμένη γυναίκα

Μπήκε επίσημα η άνοιξη. Τα πουλάκια κελαηδούν, ο ήλιος λάμπει και η καρδιά σου, πιο ανοιχτή από ποτέ και έτοιμη να πέσει στη δίνη του Γιάννη/Κώστα/ Χρήστου, αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε ''πρέπει'' και ''θέλω''. Εσύ είσαι τρελή και παλαβή γι' αυτόν - και γιατί όχι άλλωστε;

Δεδομένης λοιπόν της εποχής που ναι μεν είναι ιδανική για έρωτα, αλλά παράλληλα είναι γνωστό πως ζούμε και τους πιο χαλεπούς καιρούς για τις ανθρώπινες σχέσεις, είναι λογικό να φοβάσαι ή να διχάζεσαι όταν νιώθεις παραπάνω πράγματα για έναν άνθρωπο.

Ειδικά αν ανήκεις στις γυναίκες που βγαίνουν από μια περίοδο απαίσιων ραντεβού, μπαίνουν σε μια ακόμα χειρότερη σχέση και βγαίνοντας απ’ αυτήν συναντάς εντελώς τυχαία κάποιον που σε κάνει να νιώθεις υπέροχα, τότε ξέρεις πως είναι ακόμα πιο δύσκολο να πιστέψεις για το πόσο αληθινό είναι όλο αυτό.

Καθαρά λοιπόν λόγω ανασφάλειας και πρότερων βιωμάτων, υπάρχουν πράγματα που όλες σκεφτόμαστε λίγο – πολύ και ουσιαστικά σαμποτάρουμε από μόνες μας την τέλεια σχέση που (νομίζουμε ότι) ζούμε.

1. Κάτι θα κάνει στραβά

”Δε γίνεται να είναι τόσο τέλειος, να μαγειρεύει, να με χαϊδεύει και να αποδέχεται όλες τις κουλές μου συνήθειες και τις αλλόκοτες αντιδράσεις μου”.

Αντί να περιμένεις να σε κλειδώσει στο σπίτι και να σου σπάσει το κινητό μέχρι να σταματήσεις να του τρως όλο το βάζο με τη νουτέλα, καλύτερα προσπάθησε απλά να εξοικειωθείς με το γεγονός ότι μπορεί όντως να έχεις βρει έναν φυσιολογικό άντρα.

2. Πώς να μην καταστρέψω αυτό που έχουμε;

Αν ανήκεις στις πιο ατσούμπαλες του φύλου μας και σ’ εκείνες που έχουν κάνει τατουάζ στο μπράτσο τους ”Ό,τι αγαπάω εγώ πεθαίνει”, σε καταλαβαίνω απόλυτα. Και εσένα και την φοβία σου να μην καταστρέψεις με τις παράλογες ανησυχίες σου τη σχέση σου (το tattoo πάλι δεν το καταλαβαίνω).

Προσπάθησε να απολαύσεις αυτό που ζεις και φρόντισε να δείχνεις όσο πιο φυσιολογική κι ευτυχισμένη γίνεται (ακόμα κι όταν σε πιάνουν οι υπερβολικές φρίκες σου).

3. Κι αν είναι το άλλο μου μισό;

Αυτή η σκέψη είναι το ίδιο ρομαντική όσο και φρικαλέα. Κάθε φορά ήλπιζες ότι έχεις βρει τον γαλάζιο πρίγκιπα, αλλά πάντα έπεφτες σε ΖΟΝΓΚ! Τώρα που η πιθανότητα αυτή είναι μεγαλύτερη από ποτέ, έχεις αρχίσει να παραληρείς. “Κι αν περάσουμε την υπόλοιπη ζωή μας μαζί;” “Και τι πρέπει να τον γνωρίσω στους δικούς μου;””Και δηλαδή θέλει να κάνουμε παιδί;”

Έρωτες δεν ήθελες; Λούσου τα τώρα.

4. Κι αν ΔΕΝ είναι το άλλο μου μισό;

Όσο σε εξωθεί στα άκρα η σκέψη Νο3, άλλο τόσο σε τρελαίνει και αυτό το ενδεχόμενο. Γιατί δε μπορεί εσύ να έχεις σχεδιάσει όλη την υπόλοιπη ζωή σου πλάι στον κύριο Νίκο κι εκείνος να αποφασίσει ξαφνικά μια μέρα ότι δε θέλει το επόμενο Πάσχα να το περάσετε μαζί στην Αυλώνα, με τους γονείς, τους παππούδες και τα ξαδέρφια σου. Ούτε μπορεί με το ”έτσι θέλω” να μη σου πάρει το μονόπετρο που έχεις διαλέξει για όταν αποφασίσει να σου κάνει πρόταση γάμου.

Αν δεν έχεις ξαναρίξει ποτέ τις συναισθηματικές σου άμυνες και νιώθεις πρώτη φορά τόσο εκτεθειμένη στον άλλο άνθρωπο που συμμετέχει στο “ζευγάρι”, τότε το να σκέφτεσαι ότι μπορεί μια μέρα να μην είναι δίπλα σου είναι τρομακτικό. Καλύτερα δες κινούμενα σχέδια και φά’ του τη νουτέλα, aka στρουθοκαμηλισμός.

5. Ας κάνω ό,τι μπορώ για να μην γίνω ρεζίλι

Το ότι λατρεύεις τα 25 δαχτυλίδια και τα φλούο παπούτσια και τα πολλά χρώματα πάνω σου, πιστεύεις πως δε θα είναι το καλύτερο του. Νιώθεις πως ίσως πρέπει να θάψεις κάπου βαθιά στη ντουλάπα μερικά από τα αγαπημένα σου ζευγάρια παπούτσια (εκείνα με το γουνάκι), αλλά και κάποιες μουσικές για παράδειγμα, αδυναμίες σου: δε χρειάζεται να ακούσει τις οκτάβες που πιάνεις όταν βλέπεις τον Σάκη Ρουβά.

Λάθος. Λάθος. Λάθος. Πρέπει να τα μάθει όλα αυτά. Αν είναι ερωτευμένος μαζί σου, θα σε βρει ακόμα πιο χαριτωμένη. Αν αρχίσει να σε κοροϊδεύει, ακόμα καλύτερα.

6. Έχουμε όντως κοινά ενδιαφέροντα;

Δηλαδή βρήκα έναν άντρα που να του αρέσει το θέατρο; Που να θέλει να δούμε μαζί “Ηρωίδες” και “Ταμάμ” τρώγοντας κρύα πίτσα; Κάποιον που να θέλει να χουζουρεύει μέχρι να νιώθει ότι έχουν γυμναστεί οι μύες του και που να λατρεύει να τρώει ”τζανκίλες” και βρωμιές από το περίπτερο και τα ντελιβεράδικα;

Είσαι ω ναι, τόσο τυχερή. Ελπίζω μόνο το πρόγραμμα της τηλεόρασης να σου κάνει και την επόμενη χρονιά τη χάρη και να μην χωρίσεις επειδή δεν προσφέρεται καμια σειρά και για τους δυο σας.

7. Δεν το πιστεύω πως με βοηθάει τόσο να γίνω καλύτερη

Οι περισσότερες σχέσεις είναι τοξικές, γεμάτες ζήλεια, περιορισμούς και ελάχιστες ελευθερίες.

Όταν βρεις εκείνον τον άνθρωπο που θα σου προσφέρει τη σιγουριά, τον χώρο και την ισορροπία μιας ώριμης και νορμάλ σχέσης, είναι πιθανό να νιώσεις λίγο ”έξω από τα νερά σου”. Μην αφήνεις εικασίες όπως ”δε μπορεί αυτό να είναι αλήθεια”, να χαλάσουν ό,τι πιο αληθινό σου έχει τύχει μέχρι τώρα. Υπάρχουν εκεί έξω άνθρωποι που όντως σε θαυμάζουν και θέλουν να σε βλέπουν να εξελίσσεσαι πλάι τους.