LIFE

Πώς να στολίσεις το σπίτι σου την ημέρα του γάμου σου

Unsplash

Το Weddingplan.gr σε συνεργασία με το Ladylike.gr σου προτείνουν ιδέες και λύσεις για να στολίσεις το σπίτι στο οποίο θα υποδέχεσαι τον κόσμο πριν ή και μετά την τελετή του γάμου σου.

Είτε πρόκειται για το δικό σου σπίτι είτε για της μητέρας σου. Είτε μιλάμε για μια μονοκατοικία ή μια γκαρσονιέρα, αυτά που πρέπει να κάνεις είναι απλά και πανομοιότυπα για κάθε περίπτωση.

Κάνε ένα ξεκαθάρισμα

Πριν αγοράσεις οτιδήποτε ξεκίνα ένα mini ξεκαθάρισμα. Μάζεψε όλα τα άχρηστα αντικείμενα που βρίσκονται στο σπίτι (ναι, εννοούμε σε όλα τα δωμάτια, το μπάνιο, την κουζίνα κλπ) και αποθήκευσε τα.

Σκοπός είναι να δημιουργήσεις έναν λευκό καμβά για το στολισμό σου και φυσικά να διευκολύνεις τους επισκέπτες σου και τους ανθρώπους που θα σε βοηθήσουν να ετοιμαστείς (φίλες, συγγενείς, μακιγιέρ, κομμωτές). Αφού το κάνεις κοίταξε αν υπάρχουν έπιπλα που θα μπορούσες επίσης να απομακρύνεις.

Μπορεί να σου φαίνεται βουνό κι ίσως περιττό να αναδιαμορφώσεις το χώρο σου μα 1ον) θα έχεις άπειρη βοήθεια και 2ον) το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει.

Κάνε ένα πλάνο του χώρου

Στη συνέχεια κάνε ένα πλάνο ξεκινώντας απο την είσοδο. Τι είναι αυτό που θα δει πρώτα όποιος μπει στο σπίτι; Σκέψου πως θα μπορούσες να στολίσεις την είσοδο ώστε να αντικατοπτρίζει το εύθυμο κλίμα και την χαρά του σπιτιού. Μερικά μπουκέτα δεξιά και αριστερά της εισόδου είναι ιδανικά ή -αν το budget σου το επιτρέπει- μια γιρλάντα στην εξώπορτα.

Έπειτα προχώρα προς το σαλόνι, εκεί θα μαζευτεί αρκετός κόσμος για ευχές και δώρα. Φρόντισε να υπάρχει χώρος να καθίσουν οι καλεσμένοι σου και διακόσμησε τον λιτά. Θα δεχτείς σίγουρα ανθοδέσμες και λουλούδια οπότε δε χρειάζεται να μπεις σε έξοδα, μπορείς να στολίσεις αυτά. Ένα όμορφο ριχτάρι στον καναπέ σου και μια πιατέλα με κεράσματα στο τραπέζι αρκούν. Θα μπορούσες επίσης να στολίσεις με λίγο τούλι τα κουρτινόξυλα.

Το δωμάτιο που θα ετοιμάζεται η νύφη

Το δωμάτιο που θα συγκεντρώσει την περισσότερη προσοχή είναι εκείνο που θα ετοιμάζεσαι, εκεί θα τραβηχτούν και οι πρώτες φωτογραφίες. Στόλισε το με μερικές ανθοδέσμες και λίγο τούλι για να φτιάξεις ατμόσφαιρα μα πρόσεξε να μην εμποδίζει ο στολισμός τη διαδικασία της ετοιμασίας. Σημαντικός επίσης είναι ο διάδρομος απο όπου θα περάσεις ντυμένη νύφη.

Μερικά φαναράκια κατά μήκος του διαδρόμου από το δωμάτιο προς την εξώπορτα και μερικά ακόμη στην έξοδο του σπιτιού προς το αυτοκίνητο θα είναι υπέροχα. Μπορείς ακόμη να προσθέσεις και μικρά γλαστράκια με λουλούδια. Μια ακόμη ιδέα είναι να δώσεις ροδοπέταλα στους επισκέπτες ώστε να τα πετάξουν καθώς θα φεύγεις από το σπίτι.

Ο τοίχος για τις φωτογραφίες

Δεν πρέπει να ξεχάσεις φυσικά να αφήσεις έναν τοίχο κενό χωρίς κάδρα κι έπιπλα μπροστά του για να τραβήξετε τις πρώτες φωτογραφίες. Αν δεν υπάρχει χώρος μέσα στο σπίτι, σίγουρα θα βρεις έναν κενό τοίχο στην είσοδο.

Εκεί βάλε 2 ακόμη ανθοδέσμες για ντεκόρ αν θες ή άφησε το χώρο εντελώς κενό. Η γενική ιδέα είναι να φτιάξεις έναν φίνο στολισμό που θα αντικατοπτρίζει το γούστο σου, που θα θαυμάσουν οι επισκέπτες σου και που φυσικά θα σε κάνει να νιώθεις σαν πριγκίπισσα.

Διάβασε ακόμα στο Weddingplan.gr:

Ιδέες Διακόσμησης για έναν Ρομαντικό Γάμο!

Αναζητώντας το ιδανικό νυφικό για την μεγάλη ημέρα!

Νυφικό Γαλλικό Μανικιούρ