VIRAL

Μια πιτσιρίκα θα σε κάνει να κυνηγήσεις τα όνειρά σου (όσο μεγάλα κι αν είναι)

Όλες οι γυναίκες σήμερα έχουμε φιλοδοξίες. Ακόμα και τα μικρά κορίτσια ονειρεύονται να γίνουν επιστήμονες, οικονομολόγοι, καλλιτέχνες, πολιτικοί. Περνάνε βέβαια τα χρόνια, και οι κοινωνικές συνθήκες, αλλά και ένας κάποιος σεξισμός, τους κόβουν τα φτερά.

Μια νέα καμπάνια όμως, με πρωταγωνίστρια ένα μικρό κοριτσάκι, θα σου ανοίξει τα μάτια και θα σου πει ότι μπορείς να κάνεις ακριβώς αυτό που θες, όσο μεγάλο κι αν το έχεις ονειρευτεί.

“Θέλω να γίνω πρόεδρος, αλλά όταν είμαι δεκατριών δε θα θέλω πια, γιατί κανείς δε θα μου πει ότι μπορώ όντως να το κάνω. Μου λένε άλλα πράγματα όπως “Μη σηκώνεις τόσο το χέρι σου”, “Περίμενε τη σειρά σου”, “Μην είσαι τόσο αυταρχική”, κι έτσι τα παρατάω”, λέει η μικρή που θα δεις στο βίντεο.

 

Η IGNITE είναι μια αμερικάνικη ΜΚΟ η οποία καλεί τις γυναίκες να εμπλακούν περισσότερο με την πολιτική και μας ενθαρρύνει όχι μόνο να προσέχουμε πώς απαντάμε στα νέα κορίτσια όταν εκφράζουν τις φιλοδοξίες τους, αλλά και να στηρίζουμε και να ενισχύουμε τις προσπάθειές τους να πετύχουν τα όνειρά τους.