LIFE

Το Cap Cap μας δίνει την ευκαιρία να γευτούμε… Game of Thrones

Ποιο είναι το καλύτερο πράγμα σε σχέση με τη σειρά βιβλίων φαντασίας του George R.R. Martin, με τίτλο Game of Thrones; Σίγουρα όχι το γεγονός ότι ο συγγραφέας αργεί να την ολοκληρώσει, παρατείνοντας κατά πολύ την αγωνία μας.

Καθώς οι αναγνώστες αναμένουμε μέσα στο 2015 το επόμενο βιβλίο του, οι εκδόσεις Μεταίχμιο εξέδωσαν το prequel της πιο πάνω ανθολογίας, με τίτλο «Ο Ιππότης των Επτά Βασιλείων».

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο, σε συνεργασία με το αγαπημένο μας tea room – ζαχαροπλαστείο, Cap Cap, που μας φέρνει πάντα κοντά στους φανταστικούς μας ήρωες, διοργάνωσαν στις 28 Μαΐου μια βραδιά για 40 τυχερούς αναγνώστες.

Οι τυχεροί του διαγωνισμού ήρθαν στη μυστική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο των εκδόσεων του Μεταιχμίου, απόλαυσαν κρασί και αντάλλαξαν θεωρίες για την πλοκή της σειράς.

Η Αναστασία Καμβύση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο προλόγισε τη βραδιά, θυμίζοντάς μας πόσο μας ενώνει η αγάπη για τα παραμύθια. Στη συνέχεια μίλησε ο ιδρυτής του Cap Cap Δημήτρης Μεργούπης, εξηγώντας πώς μετέφερε τη saga των βιβλίων στο νέο μενού του Cap Cap, συνδυάζοντας μοναδικά γεύσεις κι αρώματα εμπνευσμένα από τον μυθικό κόσμο του George R.R. Martin.

 

Τέλος, ο μεταφραστής του βιβλίου Ανδρέας Μιχαηλίδης μίλησε για την εποχή που περιγράφεται στο βιβλίο, 100 χρόνια πριν τα γεγονότα που συναντάμε στο πρώτο βιβλίο της ανθολογίας και τη σειρά.

Οι τυχεροί που παραβρέθηκαν κέρδισαν ένα αντίτυπο της εξαιρετικά προσεγμένης έκδοσης του βιβλίου, καθώς και το δικό τους «Κουτί του Ιππότη», που περιείχε λιχουδιές όπως το κέικ λεμονιού (αγαπημένο της Σάνσα Σταρκ), brownies δύο ειδών από το Winterfell, αλμυρές πίτες με χόρτα, τυρί και λουκάνικο, μαλακά μπισκότα με τζίντζερ και κανέλα, με τα οποία συνόδευε ο Μάεστερ Αίμον το τσάι του στο Τείχος, καθώς και τα «Δάκρυα του Λυς» (σιρόπι ροδάκινο – αμύγδαλο), που δίνουν φίνα δροσερή γεύση στο κρύο τσάι και τη σόδα, αλλά και το Τσάι του Φεγγαριού, το αφέψημα για το οποίο έχουμε διαβάσει τόσες φορές στα βιβλία.

 

Τα ξωτικά του Cap Cap και τα βιβλία των εκδόσεων Μεταίχμιο μάς έφεραν ακόμα πιο κοντά στον κόσμο του Game of Thrones, τον οποίο δε χορταίνουμε να εξερευνούμε.

Το βιβλίο «Ο Ιππότης των Επτά Βασιλείων» κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα ελληνικά στις 2 Ιουνίου.

Μέχρι την έκδοση και του επόμενου βιβλίου της ανθολογίας του Martin, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να απολαμβάνουμε στο Cap Cap σε μοναδικά, πεντανόστιμα πιάτα τις λιχουδιές του Westeros και του Essos.