LIFE

Το 2018 ήρθε, έχεις σκεφτεί τι θέλεις να καταφέρεις αυτή τη χρονιά;

So this is Christmas and what have you done έλεγε ξανά και ξανά ο John Lennon στο κλασικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι που ακουγόταν όλες αυτές τις μέρες από τα μεγάφωνα των πολυκαταστημάτων, όσο εσύ ψώνιζες υλικά για κουραμπιέδες και πολύχρωμα χαρτιά και κορδέλες για να τυλίξεις τα δώρα που πήρες στους δικούς σου ανθρώπους.

Το 2017 έφυγε και έδωσε τη θέση του στο 2018, το οποίο ήρθε λαμπερό και γεμάτο υποσχέσεις για μια χρονιά με λιγότερες στεναχώριες, γκρίνια και μίσος και περισσότερη αγάπη, γιατί τη χρειαζόμαστε. Προσωπικά αυτή είναι η ευχή μου για την καινούρια χρονιά· να αγαπήσω περισσότερο τους ανθρώπους στη ζωή μου, να τους το λέω συχνά και πριν αφήσω το θυμό να πάρει τα ηνία, να βάλω τον εαυτό μου στη θέση του άλλου και να χρησιμοποιήσω τις λέξεις μου σωστά, ώστε να μην πληγώσω αυτόν που έχω απέναντί μου.

Η δυνατότητα για ένα reset που έγινε με την έλευση της νέας χρονιάς μας επιτρέπει να κάνουμε μια καινούρια αρχή, γεγονός που μας δίνει τη δύναμη για να συνεχίσουμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο.

Αφορμή, λοιπόν, για αυτό το συγκεντρωτικό άρθρο, που είναι γεμάτο διαπιστώσεις, ευχές και σκέψεις για το 2018 είναι η ενέργεια των Lidl, συγκεκριμένα η καμπάνια του, με όνομα #apotalidl, η οποία με κάθε ανάρτηση που γίνεται με το εν λόγω hashtag που έχει χρησιμοποιηθεί για να απαξιώσει κάτι και να προσφέρει μερίδες φαγητού στο Σύλλογο «Μπορούμε» για κάθε μια σχετική αναφορά που γίνεται στα social media. Τα Lidl είναι δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, γιατί όπως φαίνεται ό,τι γίνεται ‘από τα Lidl’ γίνεται για καλό!

Η ομάδα του Ladylike μοιράζεται μερικές σκέψεις της για τη νέα χρονιά, αλλά και τους στόχους που πρέπει να μπουν και σου δίνει κίνητρο να οργανωθείς και να αλλάξεις κι εσύ μερικά πράγματα.

Δέσποινα

Νέα χρονιά σημαίνει νέα ξεκινήματα. Άσε ό,τι σε στεναχωρεί στο παρελθόν, έχει περάσει, γιατί να το κουβαλάς μαζί σου στο παρόν; Γιατί να χτίζεις πάνω του το μέλλον; Έστω υποσυνείδητα παίρνεις αποφάσεις που μπορεί να μην κάνεις πράξη αλλά το σημαντικό είναι πως έβαλες τις σκέψεις σε τάξη. Αντίστρεψε το κλίμα για το καλό σου. Ψυχική ηρεμία και όσα σε έκαναν να νιώθεις άσχημα, τα διώχνεις μακριά. Στόχος. Ευχή. Ελπίδα. Επιθυμία. Το μέσα μας να είναι καλά και θα συμπαρασύρει το έξω μας με ευκολία. Και να δίνουμε μωρέ χωρίς μαθηματικές πράξεις. Θα δώσω για να πάρω. Δώσε όσο θέλεις κι μη σε νοιάζει αν θα πάρεις. Θα γίνεις πλουσιότερη, θα κοιμάσαι πιο ανάλαφρη. Να είναι εκείνη η χρονιά που ό,τι συμβαίνει, να είναι για καλό. Αν το πιστέψουμε, θα γίνει.

Ναταλί

Ποτέ δε βάζω στόχους για τη νέα χρονιά. Μάλλον φταίει γι’ αυτό ο φόβος της αποτυχίας, η συνειδητοποίηση, εκεί κάπου στα τέλη Φεβρουαρίου, πως τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξω (ούτε) φέτος. Δεν μπορώ να υπόσχομαι πράγματα στον εαυτό μου και μετά να μην τα τηρώ. Και όσα μπορούν να τηρηθούν, δε χρειάζονται μεγάλα λόγια και πανηγυρικές δηλώσεις. Μην εκφράζεις αρνητισμό αψήφιστα, μη βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα για τα οποία μπορείς να διαψευστείς (βλέπε τι συνέβη με τα αστεία από τα #apotalidl και πόσο διαφορετικά μπορεί να σκέφτεσαι τώρα για όλο αυτό). Αυτό θέλω και για τη νέα χρονιά, την ουσία χωρίς πολλά λόγια και στόχους.

Κάλλια

Όταν κάνουμε ευχές, μοιραία, όλοι οι άνθρωποι συναντιούνται στις βασικές τους επιδιώξεις. Για τις εξαιρετικές, όμως, αφήστε με να κλέψω από τον καλύτερο, απ’ αυτόν που έζησε λυσσαλέα, κι έφυγε με πυροτεχνήματα και με μια κανονιά. Hunter Thompson, το επόμενο είναι από σένα, για μένα και για όλους : «Ας υψώσουμε τα ποτήρια μας κι ας πιούμε στις ζωώδεις χαρές, στην απόδραση, στη βροχή που χτυπάει τις στέγες και στον στιγμιαίο καφέ, στο επίδομα ανεργίας και στις κάρτες μέλους της βιβλιοθήκης, στο αψέντι και στους καλοδεκτικούς οικοδεσπότες, στη μουσική και στα ζεστά κορμιά και στα αντισυλληπτικά χάπια… και στην «καλή ζωή», όποια κι αν είναι και όπως προκύψει στον καθένα». Ας κλείσουμε την πόρτα σε οτιδήποτε δεν θα μας πάει κάπου όμορφα, κάπου που έχουμε ονειρευτεί που θέλουμε να πάμε. Κι επειδή το κοινότοπο καμιά φορά τα λέει όλα, ας ευχηθώ «όλα τα καλά, σε όλους»!

Μάριον

Το 2018 είναι ένα μεγάλο στοίχημα για μένα, αφού το ’16 και το ’17 ήταν δύο όχι καλές χρονιές. Το γεγονός ότι άφησα τον εαυτό μου να παρασυρθεί από τυχόν λάθος επιλογές και ατυχίες και να με πάρει από κάτω ουκ’ ολίγες φορές, είναι κάτι που θα ήθελα να μην μου επιτρέψω να ξανασυμβεί αυτή τη νέα χρονιά. Τα αφήνω πίσω μου συνειδητά και πάω παρακάτω, προχωράω, εξελίσσομαι, για το καλό μου.  Στους προσωπικούς μου στόχους επίσης είναι και το να συνεχίσω το βασικό καλό πράγμα που μου έφερε το 2016, τον Παναγιώτη, τη γυμναστική και την προσεγμένη διατροφή. Να μην τα παρατήσω, να μην τα βάλω κάτω και να μην εγκαταλείψω πριν φτάσω στο στόχο #κορμίJLo. Το 2018 θέλω να μην κάνω εκπτώσεις και να μην συμβιβάζομαι με τους ανθρώπους που έχω δίπλα μου, αλλά και να μην ξανανιώσω ποτέ λίγη είτε στα επαγγελματικά, είτε στα προσωπικά. Να γίνω καλύτερη φίλη, κόρη και επαγγελματίας, και να ολοκληρώσω και τα e-learning courses μου, θα ήταν μια καλή ευκαιρία. Επίσης θα ήθελα να καταφέρω μέσα στη νέα χρονιά να μείνω με την κολλητή μου στο δικό μας σπίτι και να πάρουμε ένα μαύρο pug που θα το φωνάζουμε Ζαφείρη. Να γελάω περισσότερο, να χορεύω πιο πολύ Rihanna και να ενθουσιάζομαι σα μικρό παιδί. Α και να συνεχίσω να φοράω γκλίτερ χωρίς να υπάρχει λόγος.

Χριστίνα

Η έλευση της νέας χρονιάς φέρνει μαζί της πολύ χώρο για να τον γεμίσεις με ευχές, στόχους και επιθυμίες. Αυτό είναι που κάνει γλυκιά την προσμονή για καθετί νέο και σου δίνει την ευκαιρία να δεις κάτι να αλλάζει, κάτι να γεννιέται ή κάτι να γίνεται καλύτερο. Το 2018, αυτό που εύχομαι είναι λιγότερα μίζερα πρόσωπα, λιγότερη ειρωνεία και περισσότερη αισιοδοξία. Αυτά τα πρόσωπα, που το 2018 θα έχουν ή απλά θα βρίσκουν περισσότερους λόγους να χαμογελούν και να ξεχνούν όσα τους έριχναν την ψυχολογία, θέλω να είμαι κι εγώ. Περισσότερος ελεύθερος χρόνος λοιπόν κι ένα ταξίδι παραπάνω είναι αυτά που θα ευχηθώ τη νέα χρονιά για μένα. Φυσικά, οι κλασικές ευχές για υγεία, αγάπη κι ευτυχία παραμένουν επίκαιρες καθώς και λίγη υπομονή σε όλους όσους το 2018 θα τους βρει να προσπαθούν για πράγματα αυτονόητα που είχαν κι έχασαν.Περισσότερες μικρές, ρεαλιστικές και πραγματοποιήσιμες αλλαγές που θα με οδηγήσουν στην ουσιαστική εξέλιξη. Ένα παράδειγμα που εμπνέει είναι η νέα καμπάνια #apotalidl, όπου ένα «παρεξηγημένο» τσιτάτο έγινε hashtag για τον πιο καλό σκοπό.

Βιβή

Να μην ασχολούμαι με το κινητό μου τόοοοσες ώρες. Να περνάω περισσότερο χρόνο με τους δικούς μου. Να χάσω 2-3 κιλά και γενικά να φροντίζω τη διατροφή μου. Να βάλω στο πρόγραμμα το γυμναστήριο και να συνεχίσω επιτέλους τα ισπανικά μου. Να “μαζευτώ” οικονομικώς… Να φροντίζω περισσότερο τον εαυτό μου και να βάλω φρένο στις κακές συνήθειες που έκαναν κακό στην υγεία και την ψυχολογία μου. Να ταξιδέψω μέχρι την Αλάσκα να δω τη φίλη μου την Εβίτα.” Είναι αυτή η στιγμή του χρόνου που κάνεις τον απολογισμό σου και γράφεις τη γνωστή λίστα με τα New Year’s Resolutions σου. Είναι αυτή η εσωτερική ανάγκη να κάνεις skip σε ό,τι σε βαραίνει και να εστιάσεις στα νέα ξεκινήματα. Γιατί όταν κάτι αλλάζει συνειδητά, είναι για καλό. Να θέσεις νέους στόχους, να κάνεις αισιόδοξες σκέψεις, να πιστέψεις στην αλλαγή, ακόμη κι αν στο τέλος μόνο το 10% σύμφωνα με στατιστικές καταφέρνει να την πραγματοποιήσει. Ίσως να μην πίστεψες αρκετά, ίσως να φταίει και ο ανάδρομος Ερμής. Ε και τι έγινε; Πίστεψες στο Happy New Year!

 

Ευχόμαστε λοιπόν καλή χρονιά, ευτυχία και χαμόγελα! Αν πρέπει να σου δώσουμε μία συμβουλή, τότε αυτό είναι να θέτεις πάντα στόχους. Να δουλεύεις για την καλύτερη version του εαυτού σου, να μάθεις να αγαπάς τόσο τις επιτυχίες όσο και τις αποτυχίες σου. Να τις μετατρέπεις σε μαθήματα ζωής, να σκέφτεσαι πως τα πράγματα αλλάζουν και πάντα θα αλλάζουν και γίνονται για καλό. Αυτό πιστεύει και η Lidl Hellas, η οποία φροντίζει να στρέψει το όποιο αρνητικό κλίμα σε κάτι που αναμφίβολα αφήνει θετικό αποτύπωμα.