TIPS

Το κόλπο για να γλιτώσεις και χρόνο και χρήματα στο σούπερ μάρκετ

Προφανώς, διαβάζοντας τις λέξεις «σούπερ μάρκετ», «χρόνος« και «χρήματα» στον τίτλο του άρθρου, το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι να φτιάξεις μια λίστα. Ε σου έχουμε κάτι ακόμα πιο γρήγορο.

«Τι χρειάζομαι;», «Τι λείπει από το ψυγείο;», «Τι έχει τελειώσει από τα ντουλάπια;». Κάθε εβδομάδα οι ίδιες ερωτήσεις προκειμένου να γράψεις την Αγία Λίστα. Αυτή που θα σου εξασφαλίσει τα τρόφιμα της εβδομάδας ή του μήνα.

Και κάπως έτσι φτάνεις στο σούπερ μάρκετ για να περάσεις άλλο ένα απόγευμα ανάμεσα σε διαδρόμους με γεμάτα ράφια, ανθρώπους με καρότσια, παιδάκια που χτυπιούνται στο πάτωμα για τη σοκολάτα ή τα τσιπς που δεν θα τους πάρουν οι γονείς τους, ουρές για τα τυριά και τα αλλαντικά.

Ένας από τους χρυσούς κανόνες του σούπερ μάρκετ είναι ότι ποτέ δεν πάμε χωρίς λίστα. Αυτό που δεν ήξερες είναι ότι την έχεις ήδη έτοιμη. Αρκεί να έχεις κρατήσει την απόδειξη από την προηγούμενη σου επίσκεψη στο κατάστημα.

Έτσι, αντί κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα να σημειώνεις και να φτιάχνεις εκ νέου λίστα, απλώς, παίρνεις την απόδειξη της προηγούμενης φοράς και είτε αφαιρείς (π.χ. απορρυπαντικά που δεν χρειάζεται να αγοράσεις ξανά τόσο σύντομα) ή προσθέτεις προϊόντα (π.χ. ζάχαρη που τελείωσε την τρέχουσα εβδομάδα ή κάτι που θα βρεις σε προσφορά).

Με αυτό τον τρόπο, γλιτώνεις και χρόνο ψάχνοντας, αλλά και χρήματα από τυχόν αγορές που δεν έχεις ανάγκη (απλώς σου γυάλισαν).

Φυσικά αυτό το τιπ λειτουργεί σε περίπτωση που είσαι, πάνω-κάτω, πιστή σε αυτά που αγοράζεις κάθε φορά.