TIPS

Πώς θα καθαρίσεις εύκολα τα ασημένια κοσμήματα

Έχεις ένα ξύλινο κουτί που βάζεις μέσα όλα τα κοσμήματά σου. Όχι τα χρυσά σκουλαρίκια που σου έκανε δώρο η γιαγιά σου που της τα είχε κάνει δώρο η δικιά της. Αυτά είναι σε σημείο που δεν μπορείς να αποκαλύψεις. Μιλάμε για τα καθημερινά κοσμήματα που τα φοράς μέχρι και στο γυμναστήριο. Κολάν, κορμάκι και διαμαντάκια στα αυτιά. Γιατί όχι; Τα κοσμήματα αυτά μαυρίζουν πολύ συχνά για αυτό και χρειάζονται τη φροντίδα σου. Υπάρχει τρόπος να τα καθαρίσεις και να τα κάνεις να γυαλίζουν όπως τότε που τα αγόρασες.

Οδοντόκρεμα

Σε ένα πανί βάλε λίγη οδοντόκρεμα και τρίψε το κόσμημα που χρειάζεται τη βοήθειά σου. Μετά ξέπλυνε με χλιαρό νερό και τρίψε με ένα στεγνό πανί.

Μαγειρική σόδα

Σε ένα μπολ βάλε χλιαρό νερό και τρεις κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Ανακάτεψε καλά να διαλυθεί η σόδα και ρίξε μέσα τα κοσμήματά σου. Άφησέ τα για λίγο και μετά ξέπλυνέ τα.

Αλάτι

Θα ακολουθήσεις την ίδια ακριβώς διαδικασία με τη μαγειρική σόδα μόνο που τώρα θα βάλεις τρεις κουταλιές αλάτι και θα περιμένεις να διαλυθεί. Μέσα στο μπολ θα ρίξεις κομμάτια αλουμινόχαρτου και μετά τα κοσμήματά σου. Θα τα βγάλεις και με ένα στεγνό πανό θα τα τρίψεις για να στεγνώσουν.

Tip: Με τις ίδιες συνταγές μπορείς να καθαρίσεις και τα διακοσμητικά σου εκτός από κολιέ και βραχιόλια. Το βάζο στο τραπέζι του σαλονιού θα λάμπει από σήμερα.