TIPS

Πώς θα εξαφανίσεις λεκέ από κόκκινο κρασί από τα ρούχα

Unsplash

Επειδή γιορτές είναι και βόλτες θα κάνεις, καλέσματα θα δεχτείς, επισκέψεις θα έχεις, τραπέζια θα κάνεις, λεκέδες από κόκκινο κρασί μπορεί να αντιμετωπίσεις. Μην σε πιάνει πανικός γιατί εμείς ξέρουμε τι πρέπει να κάνεις για να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση. Υπάρχουν 4 tips που θα εξαφανίσουν τον λεκέ του κόκκινου κρασιού από το ύφασμα.

Αλάτι

Το αλάτι γρήγορα. Αν προλάβεις να ρίξεις επάνω στο λεκέ μία γενναία ποσότητα όσο είναι ακόμα νωπός τότε το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει. Άφησέ το πάνω στο ύφασμα για λίγα λεπτά και μετά ξέπλυνε με κρύο νερό.

Ούζο

Το ούζο μπορεί να είναι τέλειο με μεζέ σε ακροθαλασσιά αλλά είναι και θαυματουργό αν το ποτήρι με το κόκκινο κρασί αναποδογύρισε στο τοπ σου. Μούλιασε την περιοχή για 2 ώρες και μετά ξέπλυνε με απορρυπαντικό ή βάλτο κατευθείαν στο πλυντήριο.

Μαγειρική σόδα και αλάτι

Ρίξε λίγη μαγειρική σόδα με αλάτι επάνω στο λεκέ και σκούπισε μετά από λίγα λεπτά. Αν ο λεκές επιμένει μπορείς να τρίψεις ελαφρά.

Λευκό κρασί

Με το κόκκινο έγινε το λάθος με το λευκό θα γίνει το σωστό. Το λευκό κρασί βοηθάει στο να εξουδετερώσει την οξύτητα του κόκκινου έτσι ώστε να είναι εύκολο να βγει το χρώμα από το ύφασμα. Ρίξε το κρασί και πίεσε με μία καθαρή πετσέτα την περιοχή. Μετά μπορείς να το ρίξεις στο πλυντήριο.