TIPS

Εσύ χρησιμοποιείς σωστά το πλυντήριο πιάτων;

Θα μπορούσαν να γραφτούν πολλά ποιήματα για το πλυντήριο πιάτων και το πώς έχει σώσει ΠΟΛΥ κόσμο από το βαρετό και κουραστικό πλύσιμο πιάτων. Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαν να γραφτούν και άλλα τόσα για όλους εκείνους που το χρησιμοποιούν λάθος και καταστρέφουν τόσο τα πιάτα τους όσο και το πλυντήριο.

Μην φοβάσαι, δεν θα σε βάλουμε να διαβάσεις ποίημα, αλλά μερικά do’s και dont’s ώστε να χρησιμοποιείς σωστά την (σωτήρια αυτή) οικοσυσκευή.

Do

1. Γέμισε το πλυντήριο σου με σειρά και όχι όπως να’ ναι. Ξεκίνα πρώτα με τα μεγάλα πιάτα- κατσαρολικά και προχώρα μετά με τα μικρότερα, τα οποία θα γεμίσουν τα κενά που έχουν μείνει.

2. Ξεχώρισε τα πράγματα που βάζεις στον κάδο ώστε να έχεις όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα. Μην μπλέκεις δηλαδή τα μαχαίρια με τα πιρούνια και βάλε καλύτερα τα κουτάλια μόνα τους και χωρίς να κολλάνε μεταξύ τους ώστε να καθαριστούν καλά.

3. Όπως έχουμε ήδη πει, πρέπει να βάζεις πλυντήριο μόνο το βράδυ καθώς έτσι δεν επηρεάζεις τη λειτουργία των υπόλοιπων συσκευών (πλυντήριο ρούχων, σόμπα, κλπ) και μειώνεις την κατανάλωση ενέργειας- ειδικά αν έχεις ‘βραδινό ρεύμα’.

Don’t

1. Μην τοποθετείς τα πιάτα σου όλα προς την ίδια κατεύθυνση, φρόντισε να κοιτάνε μισά προς τα μέσα μισά προς τα έξω ώστε το νερό να μπορεί να περάσει ανάμεσά τους και να πλυθούν σωστά.

2. Μην ξεπλένεις τα πιάτα με νερό, τρίψτα καλύτερα με ένα βουρτσάκι ώστε να ξεκολλήσουν τροφές που έχουν μείνει πάνω τους. Τα καινούρια πλυντήρια πλέον έχουν τα κατάλληλα φίλτρα για να συγκρατούν τις όποιες τροφές ωστόσο φρόντισε να καθαρίζεις τα υπολείμματα από το ρύζι γιατί μπορούν να κάνουν ζημιά στις σωληνώσεις.

3. Όταν αδειάζεις το πλυντήριο μην βγάζεις πρώτα τα πιάτα από το πάνω ράφι, εκτός αν θέλεις να μουσκέψεις τα πιάτα/ ποτήρια του κάτω ραφιού και να κάτσεις να τα σκουπίζεις.