TIPS

Είσαι τσαπατσούλα; Σου κάνει καλό

Μπορεί ο σοφός λαός να λέει ότι η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά, αλλά εντάξει, μεταξύ μας, και το "μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις", πάλι ο λαός το λέει και γενικά έχει πει πολύ περισσότερες χαζομάρες από πραγματικές σοφίες ζωής. Κι αυτό δεν το λέω εγώ, ούτε ο λαός, αλλά η επιστήμη.

Συγκεκριμένα, το να είσαι τσαπατσούλα μπορεί να εκνευρίζει τη μαμά σου, τον σύντροφό σου ή τη δική του μαμά, αλλά στην πραγματικότητα είναι η γοητεία σου και – βασικά – έχει πολλά ωφέλη για την υγεία σου.

Δεν στρώνεις το κρεβάτι σου; Καλά κάνεις

Το κρεβάτι σου μπορεί να φιλοξενεί μέχρι και 1.5 εκατομμύριο πεινασμένα ακάρεα σκόνης, τα οποία τρέφονται από τα νεκρά κύτταρα του δέρματός σου. Πώς τα σκοτώνεις; Δεν στρώνεις το κρεβάτι σου. Τα διπλωμένα κουβερτάκια και σεντόνια, κλειδώνουν ανάμεσα στα “φύλλα” τους την υγρασία που χρειάζονται τα ακάρεα για να επιβιώσουν. Αντίθετα, αν δεν στρώσεις το κρεβάτι σου και ανοίξεις και τα παντζούρια να μπει φως, αφαιρεί την υγρασία από τα λευκά είδη κι έτσι τα ακαρέα αφυδατώνονται και πεθαίνουν.

Δεν τακτοποιείς το γραφείο σου; Τόσο το καλύτερο

Σύμφωνα με μια έρευνα του πανεπιστημίου της Minnesota, όσο πιο ακατάστατο είναι το γραφείο σου, τόσο πιο δημιουργική είσαι. Οι υπόλοιποι που το τακτοποιούν είναι πολύ basic στον τρόπο που σκέφτονται, ενώ εσύ είσαι πιο ενδιαφέρουσα και με παιχνιδιάρικη διάθεση. Όπως έλεγε και ο Einstein “Αν ένα ακατάστατο γραφείο, δείχνει κι ένα ακατάστατο μυαλό, τότε τι δείχνει ένα άδειο γραφείο;”.

Δεν πλένεις το τζιν σου; Κάτι ξέρεις

Το ζεστό νερό και το απορρυπαντικό, κάνουν το τζιν να ξεθωριάζει και να χαλάει γρηγορότερα παρά το πόσο ανθεκτικό είναι. Οι κατασκευαστές του υφάσματος συμβουλεύουν να το αφήνεις όσο περισσότερο καιρό μπορείς χωρίς να το πλένεις, αφού θα αυξήσεις έτσι τον χρόνο ζωής του. Αν σου λερωθεί, μπορείς να το πλύνεις τοπικά με ένα σφουγγάρι ή μια οδοντόβουρτσα. Όπως και να ‘χει φρόντιζε να το αερίζεις, ώστε να μη συγκρατεί τις μυρωδιές.