VIRAL

Η λίστα του περιοδικού Time για το πρόσωπο της χρονιάς, είναι κομματάκι αμφιλεγόμενη

Κάθε Δεκέμβρη, οι ανασκοπήσεις δινουν και παίρνουν, με αυτή του περιοδικού TIME να συγκεντρώνει τα περισσότερα βλέμματα, αφού αναδεικνύει την προσωπικότητα (ή το αντικείμενο) με τη μεγαλύτερη επιρροή την χρονιά που πέρασε. Στους παλαιότερους νικητές θα δεις τον Barack Obama, τους αστροναύτες του Apollo 8, αλλά και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. 

Φέτος, στη λίστα των φιναλίστ βρίσκουμε τον Donald Trump (ο οποίος κέρδισε τον τίτλο το 2016), τον ανώτατο αρχηγό της Βόρειας Κορέας, Kim Jong-un, και τον πρώην παίκτη των San Francisco 49ers, Colin Kaepernick, ο οποίος ξεκίνησε μια εθνική διαδήλωση ενάντια στην αστυνομική βία και τον ρατσισμό, γονατίζοντας κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου. Ο Trump κατέκρινε την κίνησή του αυτή, αφού υποστήριξε ότι δεν σέβεται τη χώρα, γεγονός που έκανε εκατοντάδες παίκτες του NFL να γονατίσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άποψη του Προέδρου των ΗΠΑ.

Ο ειδικός σύμβουλος Robert Mueller, ο οποίος διεξάγει έρευνα για πιθανή ρωσική επιρροή στις προεδρικές εκλογές του 2016, βρέθηκε επίσης στη λίστα των ονομάτων. Μετά από το κύμα σεξουαλικής παρενόχλησης και ισχυρισμών επίθεσης στο Χόλιγουντ, το #MeToo κίνημα των γυναικών που μοιράζονται τις ιστορίες τους, κέρδισε κι αυτό μια θέση στους φιναλίστ. Ο διευθύνων σύμβουλος του Amazon, Jeff Bezos, επίσης.

Άλλοι υποψήφιοι, είναι η σκηνοθέτης του Wonder Woman, Patty Jenkins, ο κινέζος πρόεδρος Xi Jinping, ο πρίγκιπας Mohammed bin Salman της Σαουδικής Αραβίας και οι “Dreamers”, τα παιδιά των μεταναστών χωρίς χαρτιά που πήγαν στις ΗΠΑ όταν ήταν παιδιά.

Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 6 Δεκέμβρη.

Πάντως ένα είναι σίγουρο: έγιναν πράγματα το 2017.