LIFE

Τι πρέπει να κάνεις το πρώτο δεκάλεπτο της μέρας

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός έλεγαν οι αρχαίοι σοφοί και κάτι παραπάνω θα ήξεραν - μιας και ήταν σοφοί βεβαίως βεβαίως. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να τους ακούσουμε και ειδικά σε ό,τι αφορά την αρχή της κάθε μέρας να δώσουμε τεράστια προσοχή. Για να μην είμαστε γεμάτες νεύρα, για να έχουμε χαμόγελο και ενέργεια.

Τι πρέπει να κάνεις, λοιπόν, για να τα καταφέρεις να είσαι ευδιάθετη όλες τις μέρες; Να προσέξεις τα πρώτα δέκα λεπτά από τη στιγμή που ανοίγει το μάτι σου. Παρακάτω σου λέμε τι ακριβώς πρέπει να κάνεις. Ακολούθησε τις οδηγίες και θα βελτιώσεις εύκολα και γρήγορα την ποιότητα της ζωής σου.

1. ΚΑΝΕ ΔΙΑΤΑΣΕΙΣ

Βοήθα το σώμα σου να πάρει μπρος, με απλές κινήσεις που θα βοηθήσουν το αίμα να κυκλοφορήσει από άκρο σε άκρο. Δοκίμασε αυτές τις 5 εύκολες πρωινές διατάσεις.

2. ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ

Κουρτίνες και παράθυρα πρέπει να ανοίξουν αμέσες μόλις ξυπνήσεις. Αυτό θα βοηθήσει τον εγκέφαλο σου να πάρει μπροστά ενώ το φρέσκο οξυγόνο θα σε αναζωογονήσει.

3. ΠΙΕΣ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ

Έχεις πολλές ώρες να πιεις νερό. Μην το καθυστερείς. Βάλε αμέσως βενζίνη στον οργανισμό σου, πίνοντας ένα ποτηράκι. Με λεμόνι, μέλι, μυλόξυδο ή σκέτο. Ό,τι θες!

4. ΑΣΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗ ΤΣΑΝΤΑ

Σίγουρα θα κοιτάξεις την οθόνη του το πρωί – άλλωστε οι περισσότεροι με ξυπνητήρι κινητού ξυπνάμε. Όμως, όπως το κοιτάξεις, βαλτο στην τσάντα που θα πάρεις μαζι σου και μη το ξανακοιτάξεις μέχρι να βγεις από το σπίτι. Δώσε λίγο χρόνο στον εγκέφαλο σου να πάρει ανάσα. Μη ξυπνάς με scroll downs, e-mails, επικοινωνίες κλπ.

5. ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ

Επόμενη άδεια, τον έρωτα σου, το ότι έχει ήλιο. Προσπάθησε να βοηθήσεις τον εγκέφαλο σου να βρει κάτι θετικό και να “κοιτάξει” προς τα εκεί. Έτσι θα νιώσεις πιο όμορφα και η μέρα θα αρχίσει αισιόδοξα.

6. ΓΡΑΨΕ

Ένας πολύ ωραίος τρόπος να ζεις πιο ανέμελα, είναι να κρατάς σημειώσεις. Έτσι, κάθε πρωί που ξυπνάς, γράψε κάτι. Μπορεί να είναι το όνειρο σου, κάτι που θες να κάλεις, μια υπενθύμιση για το ότι κάνει καλό να χαμογελάς. Θα νιώσεις δημιουργική.