LIFE

Τι πρέπει να έχεις μαζί σου για να δροσιστείς φέτος το καλοκαίρι

Αγαπημένη εποχή του χρόνου. Δε ρωτάω πού είσαι. Το καλοκαίρι είναι ωραίο είτε είσαι ακόμα στην πόλη, είτε σε κάποιο νησί. Εντάξει, στη δεύτερη περίπτωση μιλάμε για το ιδανικό αλλά και πάλι κανένα παράπονο. Αυτή η εποχή του χρόνου σε κάνει να νιώθεις ανέμελη. Και μόνο η προσδοκία των διακοπών αλλάζει την ψυχολογία σου.

Κι ενώ φτιάχνεις τη βαλίτσα σου σκέφτεσαι τι πρέπει να βάλεις μέσα. Λίγα χρόνια πριν το μέγεθος της θύμιζε δυάρι στα Πετράλωνα, τώρα πια έχεις καταλήξει πως χρειάζεσαι λίγα και καλά. Σε συγχαίρουμε γιατί κι εμείς έχομε κάνει συνειδητή στροφή στην ποιότητα.

Μαγιό, πετσέτες, φορέματα και σαγιονάρες. Μπορείς να τραβήξεις το φερμουάρ. Μην ξεχάσεις τα εισιτήρια του πλοίου. Μη σου πω να τα βάλεις κάτω από το κινητό σου για να είσαι σίγουρη πως θα τα θυμηθείς.

Καλοκαίρι όμως χωρίς δροσιά δε λέει. Το σχήμα αυτό σε κάνει να εκτιμάς και τα δύο και να καταλαβαίνεις πως για μία ολοκληρωμένη εμπειρία χρειάζεσαι και τα δύο εξίσου.

Η δροσερή ”παρέα” του φετινού καλοκαιριού (και κάθε καλοκαιριού) είναι μία ανάσα. Σκέψου μία βουτιά στη θάλασσα. Κάπως έτσι θα νιώσεις. Τι πρέπει να έχεις μαζί σου;

Νερό

 

Το αυτονόητο. Κάθε εποχή πρέπει να πίνεις πολύ νερό αλλά το καλοκαίρι η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού είναι το άλφα και το ωμέγα. Το σώμα μας δεν μπορεί να αποθηκεύσει νερό, γι’ αυτό και η ποσότητα που αποβάλλεται μέσα σε ένα 24ωρο πρέπει να αναπληρώνεται στη διάρκεια της ημέρας. Ένα παγωμένο ποτήρι νερό και στην υγειά μας. Το δέρμα σου θα λάμπει, θα έχεις ενέργεια, θα αποχαιρετίσεις τους πονοκεφάλους και τις κράμπες. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2003, βρήκε ότι όσοι επέλεγαν κρύο νερό , είχαν 30% αύξηση του μεταβολισμού τους. Γερμανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι αν πίνεις 6 ποτήρια κρύο νερό την ημέρα, μπορείς να χάσεις 50 επιπλέον θερμίδες.

Φρούτα

 

Καλό είναι να επιλέγεις φρούτα εποχής. Άρα, έχουμε και λέμε. Κεράσι, πεπόνι, καρπούζι, ροδάκινο, νεκταρίνι, σταφύλι, σύκο, βερίκοκο, μούσμουλο, κορόμηλο. Μπορείς να τα πάρεις μαζί σου στο γραφείο, στη βόλτα, στην παραλία, στο ταξίδι. Εξαιρετική πηγή βιταμινών και ενυδάτωσης. Μπορείς να φτιάξεις χυμούς αλλά και smoothies, έτσι για την αλλαγή.

Nescafé Frappé

 

Δε θα μπορούσες να έχεις καλύτερη καλοκαιρινή ”παρέα” από αυτήν που σου χαρίζει το Nescafé Frappé με την ιδιαίτερη και απολαυστική γεύση καφέ που σου προσφέρει. Ένα δροσερό ποτήρι Nescafé Frappé με μπόλικα παγάκια. Ο retro συνδυασμός λευκού-μπλε στο καλαμάκι ταιριάζει τέλεια με το μπικίνι σου. Μία και μόνο γουλιά σε κάνει να να αισθάνεσαι καλοκαίρι. Ανάσα δροσιάς και έντονες αναμνήσεις. Και για την πόλη και για το νησί. Με ένα βιβλίο στο χέρι, με τα πόδια γυμνά να πατούν στη ζεστή πλάκα και τον καφέ στο τραπέζι. Αυτό είναι το κλασικό ελληνικό καλοκαίρι.

Face Mist

 

Το Face Mist έχει θέση στο νεσεσέρ σου κάθε καλοκαίρι. Η μικρή πολυτέλεια για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού στην παραλία αλλά και η παρηγοριά στην πόλη. Σε δροσίζουν στη στιγμή, σε αναζωογονούν και ενυδατώνουν την επιδερμίδα.  Δεν είναι μόνο ένα ιαματικό νερό για τις δύσκολες ώρες, αφού η σύνθεση των περισσότερων που μπορείς να βρεις, περιέχει βότανα, έλαια κι άλλα συστατικά που έχουν ενυδατική αλλά και αντιοξειδωτική δράση. Να έχεις πάντα ένα στην τσάντα σου.

Βεντάλια

 

Κλασικά εικονογραφημένα. Η βεντάλια είναι το παλιό και πιο δοκιμασμένο κόλπο. Δεν πιάνει χώρο και είναι αξεσουάρ που θα δώσει πόντους στο στιλ σου. Ζεσταίνεσαι; Νιώθεις τον ιδρώτα να τρέχει στο μέτωπο; Ανοίγεις τη βεντάλια σου και αμέσως η δροσιά είναι και πάλι κοντά σου. Ιδανική για γάμους και βαφτίσεις. Κατάλληλη και για τη βραδινή έξοδο. Επομένως μην ξεχάσεις να την βάλεις κι αυτή στη βαλίτσα των διακοπών.