TECH

To facebook μόλις έκανε ακόμα πιο εύκολη την απιστία

Αν πίστευες με το να κλείσεις τα δεδομένα στο κινητό σου, το chat σου είναι ασφαλές, τότε να σου θυμίσω τις καρτέλες που σου πετάγονται όταν ανοίγεις το facebook και σε έναν υπολογιστή.

Η τελευταία προσθήκη του δαιμόνιου Mark Zuckerberg στην εφαρμογή Messenger για τα κινητά, κάνει τις κρυφές σου συνομιλίες, ακόμα πιο κρυφές. Για την ακρίβεια δε θα μπορεί να τις δει ούτε το team του Facebook.

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

Όταν μπαίνεις πλέον στο messenger, πάνω δεξιά υπάρχει ένα λουκετάκι. Όταν δεν είναι ενεργοποιημένο και το περιβάλλον είναι μπλε, τα πράγματα είναι όπως πρώτα. Όταν όμως το ενεργοποιήσεις και το περιβάλλον γίνει μαύρο, αμέσως δημιουργείς μια μυστική συνομιλία με όποιον επιλέξεις. Αυτό σημαίνει πως ό,τι ειπωθεί με τα ακροδάχτυλά σου στην οθόνη του κινητού σου, δε θα μεταφερθεί σε καμία άλλη συσκευή.

Συγχωρέστε το DIY γραφικό μου, αλλά έπρεπε κάπως να δείξω πώς μπαίνεις σε secret mode. Και κάπου εδώ – μετά από υποδείξεις βετεράνων στο χώρο της δημοσιογραφίας – δε θα μπορούσε να λείπει ένα αστείο με την Καλομοίρα.

 

Δε θα χρειάζεται δηλαδή πια να ανησυχείς ότι θα περάσει πίσω σου το αφεντικό (σ.σ.: γεια σου Μάνο Μίχαλε) και θα δει ότι τσατάρεις με το γκομενάκι. Βέβαια μπορεί να χρειάζεται να ανησυχείς για το αγόρι σου, αλλά ξέρεις πώς είναι αυτά: άμα θέλει να σε κερατώσει θα σε κερατώσει. Με ή χωρίς τον Zuckerberg για αρωγό.