INSTAGRAM

Ο λόγος που δεν μπορείς να βάλεις πια gifs στα Instagram stories

Όλοι συζητούσαμε πόσο τέλεια προσθήκη είναι το feature του να μπορείς να βάλεις κινούμενες εικόνες, δηλαδή gifs, στo Instagram και το Snapchat, μέχρι που ξαφνικά, χωρίς καμία προειδοποίηση, και πάνω που οι ζωές όλων εμάς των φανατικών social media users είχαν γίνει κατά 25% καλύτερες, η επιλογή του να βάλεις gif εξαφανίζεται.

Ο λόγος;

Όταν ενεργοποιήθηκε αυτό το χαρακτηριστικό στις εφαρμογές, οι υπεύθυνοι ήθελαν να παρέχουν στους χρήστες τη δυνατότητα να εισάγουν gifs κατάλληλα για όλες τις ηλικίες.

Δυστυχώς, όμως οι εφαρμογές απενεργοποίησαν τη δυνατότητα εισαγωγής gifs, αφού οι χρήστες άρχισαν να βάζουν ένα τρομερά ρατσιστικό gifάκι το οποίο ουσιαστικά μετρούσε τους θανάτους μαύρων, χρησιμοποιώντας την προσβλητική λέξη «νέγρος», αλλά και την ατάκα «οι αριθμοί συνεχίζουν να ανεβαίνουν».

Photo: TechCrunch

Απ’ όταν το gif αυτό βρέθηκε στις προσφερόμενες επιλογές του Snapchat, η εφαρμογή το απαγόρευσε πρώτη και πλέον τα πράγματα είναι στο χέρι της ομάδας του Giphy (την πηγή από την οποία βρίσκεις τα gifs), προκειμένου να το μελετήσουν. Λίγο αργότερα μπορούσες και στο Instagram να χρησιμοποιήσεις το ίδιο ρατσιστικό gif, κι έτσι και αυτό το social medium διέκοψε προσωρινά τη συνεργασία του με το Giphy.

Στην πολιτική του Giphy αναφέρεται ότι δεν επιτρέπει προσβλητικές ατάκες, αλλά φαίνεται πως αυτό τους ξέφυγε. Εκπρόσωπός του δήλωσε ότι η εικόνα αυτή «επέζησε» εξαιτίας ενός σφάλματος στα φίλτρα που διαμορφώνουν και ελέγχουν το περιεχόμενο της σελίδας. Αναμένουμε να επιλυθεί το πρόβλημα και να δούμε αν θα μας ξαναδοθεί η δυνατότητα ενσωμάτωσης των gifs στα social media.

Ως τότε, δυστυχώς, δε θα μπορούμε να βάλουμε άλλα gifάκια στα stories μας.