HOUSE TWENTY FOUR

5 δροσερά mocktails που θα ετοιμάσεις πανεύκολα στο σπίτι

Μεσημεράκι Τετάρτης στη δουλειά, μέρα συνηθισμένη που θα μπορούσε να 'ναι Τρίτη, Πέμπτη,  ακόμα χειρότερα Δευτέρα και συνειδητοποιώ κάπως έκπληκτη πως σε λίγες μέρες φτάνει κι επίσημα καλοκαιράκι, αλλά πως τίποτα γύρω τριγύρω, δεν μαρτυράει κάτι τέτοιο. Ο καιρός; μια τρέλα. Η δουλειά; ατελείωτη. Μέρες μέχρι τις διακοπές; ασ' το καλύτερα. Και τι θα γίνει δηλαδή βρε κορίτσια; έτσι θα πάει η κατάστασις;

Τον παραπάνω προβληματισμό που πολύ με ταλάνιζε μοιράστηκα το ίδιο μεσημέρι με τα κορίτσια στο γραφείο. Η Δήμητρα και η Ξένια ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κακό που με βρήκε (οι άλλες ήταν πολύ απασχολημένες για ν’ ασχοληθούν, τι να πεις, έτσι είναι οι επαγγελματίες), και με μεγάλη προθυμία έσπευσαν να βρούμε μια λύση για να φέρουμε πιο γρήγορα το καλοκαίρι στη ζωή μας. Ν’ αλλάξει η διάθεση, να φύγει αυτή η παλιομιζέρια. Αφού απορρίφθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες κάτι αρκετά αυθόρμητες ιδέες του τύπου να βάλουμε μαγιό και να κατέβουμε για μπάνιο στο Φάληρο ή να πάμε στο περίπτερο και να φάμε τόσα παγωτά μέχρι να πονέσει η κοιλιά μας (ώριμες αντιδράσεις και οι δύο), αποφασίσαμε να το δούμε λίγο πιο σοβαρά και να κάνουμε κάτι που πραγματικά θα μας βάλει στο γνωστό #summermood, θα μας δροσίσει και θα μας δώσει χαρά. Και κάπου εκεί ήρθε η μεγάλη ιδέα.

Δεδομένου λοιπόν ότι η μία από εμάς- δεν θα πω ποια- δεν πίνει καθόλου αλκοόλ, η άλλη κάνει διατροφή- ούτε αυτό θα το ομολογήσω- και η τρίτη έκανε τη χρήσιμη διαπίστωση πως το να ξεκινάς τα τζιν τόνικ στο γραφειάκι από τις 2 το μεσημέρι είναι αρκετά τολμηρό και καθόλου ομαδικό πνεύμα δεν εκφράζει, βαλθήκαμε να ψάξουμε τι είναι αυτό που α) απολαμβάνουμε να πίνουμε κι οι τρεις, β) είναι πολύ δροσιστικό και άρα θυμίζει καλοκαίρι γ) δεν έχει πολλές θερμίδες και δ) μπορούμε να φτιάξουμε μόνες μας;

Και η απάντηση ήταν μία: Cocktails χωρίς αλκοόλ, με τσάι ροδάκινο.

Πήραμε λοιπόν τις τσαντούλες μας και πήγαμε στο «Σπίτι» μας, το House 24 Media, το οποίο είχε ψυγείο γεμάτο με φρούτα και Lipton Ροδάκινο ώστε να γίνει η απαραίτητη δουλίτσα.

 

Κι αν ό,τι είδες σου άρεσε, ιδού και οι συνταγές. Η εκτέλεση είναι πανεύκολη σε όλες. Απλά ανακατεύεις τα υλικά με πάγο!

Fraise Release

Υλικά

Lipton ροδάκινο

5 φρέσκες φράουλες κομμένες

Δυόσμος

Spicy Detox

Yλικά

Lipton ροδάκινο

1-2 φέτες μήλο

1-2 φέτες αχλάδι

ψιλοκομμένο ginger

Red Time Stories

Υλικά

Lipton ροδάκινο

5 φράουλες κομμένες

3-4 κεράσια

1 κ.γ μέλι

1 σφηνάκι χυμός cranberry

Light Me Up

Υλικά

Lipton ροδάκινο

Σόδα

Χυμός 1/2 λεμονιού

Φέτες lime και λεμονιού

Sangria Bliss

Υλικά

Lipton ροδάκινο

Χυμός grapefruit & πορτοκάλι

Φέτες πορτοκάλι & lime

Κανέλλα sticks

Τριμμένο μοσχοκάρυδο

Φτιάξαμε που λες ΚΑΤΙ MOCKTAILS, δεν καταλαβαίνεις. Ή μάλλον κατάλαβες,αφού όπως διαπίστωσες και μόνη σου πρόκειται για συνταγές απλές αλλά δροσερές, με φρούτα ή χωρίς, για κάθε γούστο και διάθεση. Και σου τις συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Μάζεψε τις φίλες σου, φορτώστε το ψυγείο με Lipton Ice Tea, φρούτα, σόδες κι ό,τι άλλο θέλετε και κάντε ένα διάλειμμα απ’ όλα όσα δεν σας αφήνουν να χαρείτε στην ιδέα ότι το καλοκαίρι είναι δυο βήματα μακριά. Εμείς πάντως τα καταφέραμε.

 

Ήπιαμε στις μικρές, καθημερινές χαρές της ζωής.

Βίντεο/Φωτογραφίες: Γιάννης Παπαναστασόπουλος