LIFE

Τα 10 βάσανα της σγουρομάλλας

Μετά από αρκετά χρόνια ισιώματος, αποφάσισα πριν λίγους μήνες να αφήσω ξανά τα μαλλιά μου ελεύθερα να εκφραστούν. Τα ΣΓΟΥΡΑ, ΦΟΥΝΤΩΤΑ μαλλιά μου, για να είμαι ακριβής.

Αποτέλεσμα ήταν να θυμηθώ και να ξαναζήσω όλα εκείνα τα καθημερινά “βασανάκια” που προέρχονται από τις τρίχες της κεφαλής μου. Ξέρω ότι δεν είμαι μόνη, είμαστε πολλές εμείς οι σγουρομάλλες και έχουμε τις ιδιαιτερότητες μας.

Επιτρέψτε μου λοιπόν να τις καταγράψω, να τις φωνάξω μήπως και γίνει αντιληπτό ότι το σγουρό μαλλί είναι ένα “case” με το οποίο γεννιέσαι και πρέπει να μάθεις να ζεις. Όχι, φίλη ισιομαλλούσα, δεν είναι παίξε – γέλασε.

1. Το κεφάλι μας είναι κυκλοθυμικό

Ξυπνάμε μια μέρα, καταπληκτικό το μαλλί, μέχρι κομμωτηρίου. Ξυπνάμε μια άλλη, πως είμαστε έτσι γ@Μ$#% κερ@το μας! Τα σγουρά μαλλιά δεν έχουν σταθερή διάθεση και καμιά φορά στεκόμαστε κάτω από αυτά με μεγάλη αμηχανία να ξέρετε.

2. Χτενιζόμαστε με τα χέρια

“Καλά δεν έχεις χτένα;” είναι μια ερώτηση που κάθε σγουρομάλλα που σέβεται τον εαυτό της, έχει ακούσει μια φορά στη ζωή της. Είναι τότε που έχουμε πάρει απόφαση πως εμείς και οι χτένες δεν θα τα βρούμε ποτέ. Άρα απλά αποφασίζουμε να περάσουμε έτσι για το ξεκάρφωμα, τα δάχτυλα μας ανάμεσα στα μαλλιά, να τα ξεμπερδέψουμε (ποτέ, για κανένα λόγο).

3.Έχουμε τικ, το ίδιο τικ όλες

Όπου τικ, μια κλασσική κίνηση που οι άλλοι συνδυάζουν με εμάς. Ναι, δεν είναι άλλη από αυτή που το χέρι μας χαϊδεύει κυκλικά την τελευταία μπούκλα που πιάνει κάτω κάτω. Και εσείς το ίδιο θα κάνατε.

4. Ενοχλούμε με την παρουσία μας

Υπάρχουν φορές, όπως εκείνες στο σινεμά, που πραγματικά εμείς δε φταίμε αλλά νιώθουμε ότι από πίσω μας ακούγονται ψίθυροι “πωωωω που βρήκα να κάτσω”. Υπάρχουν άλλες, που φίλοι μας λένε, κάνε λίγο άκρη το μαλλί σου να δω τηλεόραση. Κλπ κλπ.

5. Στα ράφια μας 12214323346575 προϊόντα styling

Εντάξει, κι αν δεν έχουμε τόσα πολλά προϊόντα styling αυτή τη στιγμή που μιλάμε, το σίγουρο είναι ότι τα έχουμε δοκιμάσει. Λάδια, μάσκες, σιλικόνες, αμπούλες, σαμπουάν λείανσης, μαλακτικές και ότι άλλο υπάρχει εκεί έξω σαν “placebo” για τις ατίθασες τρίχες μας, το έχουμε βάλει στο έρμο το κεφάλι μας. Μια περιουσία και κοίτα πως είμαστε ακόμα.

6. Οι βαλίτσες μας είναι πιο βαριές

Όλα τα παραπάνω προϊόντα τα παίρνουμε μαζί μας, αν πάμε κάπου και προβλέπεται να μείνουμε εκτός σπιτιού. Μαζί με αυτά, δε ξεχνάμε και σίδερα, σεσουάρ, αξεσουάρ, μπαντάνες, λαστιχάκια, φιόγκους, αλυσίδες και ότι άλλο μπορεί να φανεί χρήσιμο σε περίπτωση που το μαλλί μας έχει κακή διάθεση.

7. Αχ, πως μας πάνε τα ίσια

Κάθε που καταφέρνουμε να δαμάσουμε την αφάνα και να ισιώσουμε τις τρίχες μας, οι γύρω μας κοιτάνε άναυδοι σα να βλέπουν άλλον άνθρωπο και μας λένε πόσο μας πάνε τα ίσια. Και εμάς μας αρέσουν βέβαια, αλλά τα πράγματα αρχίζουν να χαλάνε όταν ξαφνικά ξεκινάνε να “φουσκώνουν” από την υγρασία. Αν πάλι τα καταφέρνουμε καλά και τα ισιώνουμε συνέχεια, θα βρεθούν εκείνοι που θα μας πουν “γιατί χαλάμε τα μαλλιά μας, το σγουρό είναι καλύτερο”.

8. Είμαστε από ζάχαρη

Κάθε φορά που μια σταγόνα πέφτει από τον ουρανό, μια σγουρομάλλα γουρλώνει τα μάτια για το μαλλί που σε κλάσματα θα αρχίσει να φριζάρει. Έχουμε κάνει τόση προσπάθεια στο σπίτι και έρχεται ένα μπουρίνι να μας κάνει το κεφάλι κεφτέ.

9. Δεν έχουμε πολλές επιλογές στο κομμωτήριο

Για την ακρίβεια, οι επιλογές είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Κοντά, μακριά, μέτρια. Ούτε αφέλειες, ούτε περίεργες ψαλιδιές γιατί πολύ φοβόμαστε ότι η μπούκλα μας μπορεί να μην ευχαριστηθεί και να αρχίσει τα δικά της.

10. Πολλά δάχτυλα δείχνουν αυτό που μας συμβαίνει

Όταν έχεις ίσια μαλλιά, το πολύ πολύ να σου πει κάποιος ότι είσαι όμορφη επειδή τα έπιασες κοτσάκι ή κάτι άλλο ξέρω ‘γω. Όταν έχεις σγουρά, το πιο πιθανό είναι το λιγότερο μια φορά το μήνα, οι πιο κοντινοί σου να γελάσουν στα μούτρα σου για αυτό που κουβαλάς στο κεφάλι σου. Οι μακρινοί σου περιορίζονται στη σκέψη “είναι άραγε ευτυχισμένη με αυτή την κατάσταση”;

Ας απαντήσω λοιπόν στην τελευταία ερώτηση, για επίλογο. Ναι, είμαστε μια χαρά ευτυχισμένες οι περισσότερες. Όταν δεν είμαστε θα πιάσουμε ένα σίδερο και θα το ισιώσουμε το ρημάδι. motosgoura Όλα αυτά βέβαια μέχρι να μου τη βιδώσει και να ρίξω μια ισιωτική, γιατί όπου κυκλοθυμικό μαλλί και κυκλοθυμικός άνθρωπος.