ΣΠΙΤΙ

Το σπίτι της Πόπης Τσαπανίδου είναι ο ορισμός του μοντέρνου και του αρτιστίκ με μίνιμαλ πινελιές

Instagram.com/tsapanidou

Κηφισιά: Η αρκετά μακρινή περιοχή από το κέντρο της Αθήνας, που μας θυμίζει λίγο εξοχή, με τα πράσινα χρώματα να κυριαρχούν σε αρκετά σημεία της πόλης. Μια περιοχή που φαίνεται να ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία της Πόπης Τσαπανίδου. Ηρεμία, χαλάρωση και καθόλου αποπνικτική ατμόσφαιρα. Δηλαδή μιλάμε για το ιδανικό μέρος.

Συχνά λέγεται πως η διακόσμηση του σπιτιού ταιριάζει με τον χαρακτήρα του ανθρώπου. Και στην περίπτωση της δημοσιογράφου φαίνεται πως ισχύει. Αφηρημένοι πίνακες ζωγραφικής, λιτές γραμμές, απλότητα, γήινα χρώματα και πολλά βιβλία περιγράφουν με λίγα λόγια το σπιτικό που η Πόπη Τσαπανίδου έχει διαμορφώσει με αγάπη και γούστο.

Το σαλόνι

Ξεκινώντας από τον χώρο του καθιστικού, αυτός φαίνεται να χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο ένα μέρος κυριαρχούν οι γκρι χρωματισμοί και στο υπόλοιπο μέρος οι γήινοι. Στο βάθος, παρατηρούμε και δυο εντυπωσιακούς, σύγχρονους πίνακες ζωγραφικής να κοσμούν τον χώρο του σαλονιού.

Στο πρώτο μέρος του σαλονιού, λοιπόν, οι γκρι χρωματισμοί του καναπέ συνδυάζονται με μια σύνθεση κάδρων που απεικονίζουν τοπία με δάση και ένα μίνιμαλ φωτιστικό. Το κίτρινο μαξιλάρι σπάει την μονοχρωμία και προσδίδει την απαραίτητη δόση ζωηράδας στον χώρο.

Περνώντας στην άλλη πλευρά του σαλονιού, όπου κυριαρχούν οι γήινοι χρωματισμοί, παρατηρούμε ακόμα έναν εντυπωσιακό πίνακα ζωγραφικής με αφηρημένα στοιχεία.

Η Πόπη Τσαπανίδου δεν κρύβει την αγάπη της για την τέχνη και τα βιβλία

Η αγάπη της Πόπης Τσαπανίδου για την τέχνη, λοιπόν, δεν κρύβεται. Γεγονός που αποδεικνύεται από την πλούσια συλλογή έργων τέχνης που κοσμούν τους τοίχους όλου του σπιτιού. Ούτε όμως και η αγάπη της για το διάβασμα δεν κρύβεται. Η μίνι βιβλιοθήκη γεμάτη με βιβλία το αποδεικνύει.

Όπως φαίνεται, σε λίγο χρονικό διάστημα η Πόπη Τσοπανίδου θα χρειαστεί έξτρα χώρο για να χωρέσει τη συλλογή της από βιβλία. Χώρο που έχει ήδη βρει για ορισμένα από αυτά, στο πλαϊνό μέρος του χολ. Έξυπνη και πρωτότυπη ιδέα.

Το τζάκι, το μαλτεζάκι και η Πόπη Τσαπανίδου

Το πιο ωραίο και cozy μέρος του σαλονιού στο κράτησα για έκπληξη. Φυσικά, τι άλλο θα μπορούσε να είναι από τον χώρο με το τζάκι; ιδανικό μέρος χαλάρωσης μετά από μια φορτισμένη μέρα και η καλύτερη συντροφιά στους δύσκολους μήνες του χειμώνα αλλά και της πανδημίας.

Φυσικά, το τζάκι είναι σύγχρονο, μίνιμαλ και σε ουδέτερους χρωματισμούς για να ταιριάζει με το στιλ διακόσμησης του υπόλοιπου σπιτιού.

Η κουζίνα

Η κουζίνα της δημοσιογράφου είναι ντυμένη στα λευκά. Το λευκό έχει την ιδιότητα να φέρνει άνεση και ηρεμία, προσδίδει το αίσθημα τάξης και συμβολίζει την καθαριότητα. Ό,τι, δηλαδή, χρειαζόμαστε σε μια κουζίνα (για να πετύχει και το φαγητό). Η Πόπη Τσοπανίδου φαίνεται να ξέρει από ψυχολογία χρωμάτων.