TIPS

4 λάθη που κάνεις με το εσώρουχό σου

Πιθανότατα να μην δίνεις ιδιαίτερη σημασία στο εσώρουχο που φοράς όταν ντύνεσαι κάθε μέρα - και πολύ λογικό θα σου πω εγώ, αν προτιμάς να καταναλώσεις τον χρόνο σου στο να σκεφτείς τα ρούχα που θα φορέσεις πάνω από τα εσώρουχα, αυτά που στην τελική θα δει κι όλος ο κόσμος.

Οι έρευνες όμως λένε πως τελικά πρέπει να δίνουμε περισσότερη σημασία στο είδος του εσωρούχου που επιλέγουμε, αφού οι λανθασμένες επιλογές μπορεί να έχουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα για σένα και την υγεία σου.

1. Δεν είναι βαμβακερό

Μπορεί να μη νιώθεις πολύ σέξι με αυτό, αλλά είναι το πιο υγιεινό. Το μετάξι και τα συνθετικά υφάσματα αυξάνουν την πιθανότητα να παγιδευτεί υγρασία στην ευαίσθητη περιοχή σου και να δημιουργηθούν βακτήρια και μολύνσεις. Αν πρέπει οπωσδήποτε για κάποια περίσταση (wink wink) να φορέσεις εσώρουχο από συνθετικό ύφασμα, φρόντισε να μην το φοράς για πολλές ώρες και να έχουν βαμβακερό καβάλο.

2. Είναι string

Βολεύουν πολύ στο να μην διαγράφονται μέσα από τα παντελόνια, αλλά τα strings δεν είναι και η πιο υγιεινή επιλογή, ειδικά αν τα προτιμάς στη γυμναστική. Αν έχεις κάποια εντερικά βακτήρια και κινείσαι, το ύφασμα θα μετακινηθεί και θα μεταφερθούν στον κόλπο ή την ουρήθρα σου. Επίσης, η τριβή με αυτό το λεπτό κομμάτι υφάσματος μπορεί να δημιουργήσει ερεθισμό στην ευαίσθητη περιοχή σου και – υποθέτω – δεν το θέλουμε αυτό.

3. Κοιμάσαι με αυτό

Αν δεν μπορείς να κοιμηθείς εντελώς γυμνή, απλά μη βάλεις εσώρουχο κάτω από τις πιτζάμες σου. Η παγιδευμένη υγρασία μπορεί να οδηγήσει σε βακτηριδιακή μόλυνση και το να φοράς 24/7 εσώρουχο, αυξάνει τις πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο. Όταν επιτρέπεις στην περιοχή να αναπνεύσει, τη βοηθάς να διατηρηθεί στεγνή και καθαρή.

4. Δεν το φοράς κατά τη διάρκεια της ημέρας

Επειδή είναι υγιεινό να το ξεφορτώνεσαι στον ύπνο, δεν σημαίνει ότι σου κάνει καλό να βγαίνεις έξω χωρίς εσώρουχο όλη τη μέρα. Ειδικά όταν φοράς παντελόνι και υφάσματα που δημιουργούν τριβή, όπως το τζιν, πρέπει να φοράς οπωσδήποτε εσώρουχο για να αποφύγεις τις μολύνσεις.