ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τα ερωτήματα που βάζει μια γυναίκα στον εαυτό της πριν χωρίσει

Ήρθε η ώρα που σκέφτεσαι τον χωρισμό. Από τη μια θέλεις να είσαι μαζί του αλλά από την άλλη θέλεις να τον χωρίσεις.

Σκέφτεσαι συνέχεια ποια είναι η σωστή λύση, το έχεις συζητήσει με τις φίλες σου ακόμη και με τη μητέρα σου αλλά ακόμη είσαι μπερδεμένη. Μάλλον επειδή δεν έχεις καθίσει με τον εαυτό σου να ξεκαθαρίσεις κάποια πράγματα και να σκεφτείς σοβαρά για το αν αξίζει να συνεχίσεις τη σχέση σου ή όχι. Καλό θα ήταν να θέσεις μερικά ερωτημάτα στον εαυτό σου και από εκεί και πέρα να πάρεις τις ανάλογες αποφάσεις

Υπάρχει άλλος;

Η ύπαρξη τρίτου προσώπου σε μια σχέση είναι ένας από τους καθοριστικότερους παράγοντες για το μέλλον της. Αν έχεις παράλληλη σχέση ή φλερτάρεις με άλλον και σκέφτεσαι σοβαρά να απατήσεις τον σύντροφό σου, τότε μάλλον θα πρέπει να αφήσεις ελεύθερο τον αγαπημένο σου και να βρει αλλού την αγάπη. Μην πέσεις στην παγίδα της ανασφάλειας και θέλεις να έχεις και τους δύο αγαπητικούς στη ζωή σου. Διάλεξε αυτόν που πραγματικά θέλεις και αγαπάς και ανέλαβε την ευθύνη της επιλογή σου.

Πώς τον βλέπεις;

Όταν τον κοιτάς νιώθεις ερωτικό πόθο ή σαν να βλέπεις τον αδελφό σου; Μπορεί το ερωτικό σκίρτημα με το πέρασμα του χρόνου να έχει μειωθεί αλλά αν νιώθεις ότι έχει “πεθάνει” πρέπει να χωρίσεις. Αν δηλαδή σε αγγίζει ερωτικά και νιώθεις ότι σε ακουμπά κάποιος φίλος σου και αποφεύγεις το σεξ μαζί του, αυτό σημαίνει ότι ο ερωτικός πόθος έχει σβήσει και δε θα ξαναφουντώσει ποτέ.

Ποια είναι η συχνότητα του σεξ;

Όσο και το αρνούμαστε, το σεξ είναι ένας από τους καθοριστικότερους παράγοντες μιας σχέσης. Αν προτιμάς να δεις τηλεόραση, να ξεκινήσεις πλέξιμο, να βάλεις πλυντήριο, να σιδερώσεις και γενικότερα να κάνεις ο,τιδήποτε άλλο από το να κάνεις σεξ μαζί του, η σχέση σας έχει λήξει. Μπορεί να τον αγαπάς, αλλά ο έρωτας και σε αυτήν την περίπτωση έσβησε.

 

Περνάς καλά μαζί του;

Αξίζει να αναρωτηθείς αν περνάς καλά μαζί του. Αν ο χρόνος που ζεις δίπλα του είναι όμορφος ή άσχημος. Αν χαίρεσαι να τον βλέπεις ή τον αποφεύγεις επειδή για ακόμη μια φορά θα σε μιζεριάσει και θα τσακωθείτε. Αν διαπιστώσεις ότι περνάς καλά τότε δώσε μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση σου, αν όχι τότε η λύση είναι μια. Χώρισε.

Πώς θα είναι το μετά αν χωρίσεις;

Καλό θα ήταν να σκεφτείς πώς θα είναι η ζωή σου μετά τον χωρισμό σου. Θα είσαι λυπημένη; Θα το μετανιώσεις; Μπορείς να σκεφτείς τη ζωή σου χωρίς εκείνον; Αν δεν μπορείς, σημαίνει ότι μάλλον δεν έχει τελειώσει οριστικά η ιστορία και έχει περιθώρια να επανέλθει. Αν σκέφτεσαι ότι μόλις χωρίσεις θα κάνεις ένα μεγάλο πάρτι, δε χρειάζεται να διαβάσεις παρακάτω το κείμενο.

Έχεις άλλα προβλήματα στη ζωή σου;

Η σχέση σου είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζεις ή υπάρχουν και άλλα; Αν η απάντηση είναι η δεύτερη καλό θα ήταν να επανεξετάσεις τα πράγματα. Είναι πολυ πιθανό να έχεις πιεστεί από καταστάσεις και προβλήματα. Κάθισε μόνη σου και σκέψου αν τελικά πρέπει να λύσεις άλλα προβλήματα και όχι να τερματίσεις (άδικα ίσως) μια σχέση που έχει ακόμη μέλλον.

 

Επηρεάζεσαι τις συμβουλές των άλλων;

Άλλο ένα ενδεχόμενο που πρέπει να εξετάσεις είναι αν οι σκέψεις σου να χωρίσεις έχουν επηρεαστεί από συμβουλές δικών σου ανθρώπων. Μπορεί το ενδιαφέρον τους και η αγάπη τους για εσένα να τους έχουν επηρεάσει και να θεωρούν ότι το καλό σου είναι να χωρίσεις από τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Ωστόσο, σε μια σχέση τις καταστάσεις τις γνωρίζουν αυτοί που τις βιώνουν από μέσα. Δηλαδή εσύ και εκείνος. Επανεξέτασε τις όσες παραινέσεις έχεις ακούσει και δες τα πράγματα χωρίς την επιρροή του. Ίσως τελικά αν χωρίσεις να είναι η λάθος επιλογή.

Πάρε το χρόνο σου και κάνε αυτές τις σκέψεις, πριν πάρεις την απόφαση να βάλεις ένα τέλος σε μια σχέση.

Διάβασε επίσης στο Ladylike

10 λόγοι να κάνεις σεξ κάθε μέρα

Αυτοί είναι οι σωστοί τρόποι αντισύλληψης, εκτός κι αν θες να γίνεις μάνα