ΥΠΝΟΣ

Η βραδινή ρουτίνα που θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς σαν πουλάκι

Η πίεση που δεχόμαστε καθημερινά από τη δουλειά και τις οικογενειακές υποχρεώσεις, προφανώς και επηρεάζουν αρνητικά την ψυχική μας ηρεμία και το στρες έχει πια μόνιμη θέση στη ζωή μας, κάτι που μας εμποδίζει να κοιμηθούμε σωστά. Τι μπορείς να κάνεις για να το αλλάξεις αυτό; Να αλλάξεις τη βραδινή σου ρουτίνα και να ρυθμίσεις το βιολογικό σου ρολόι ώστε κάποια στιγμή να κάνεις sign out από τα πράγματα που σε απασχολούν και να ηρεμείς.

Παρακάτω θα βρεις μια απλή ρουτίνα που μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς σαν πουλάκι.

1. Περιποιήσου τον εαυτό σου

Αφιέρωσε χρόνο στο σώμα σου- κάνε ντεμακιγιάζ, πλύνε σωστά το πρόσωπό σου, βάλε μάσκα αποτοξίνωσης και απόλαυσε ένα ζεστό ντους με ένα μυρωδάτο αφρόλουτρο. Κάνε όλα αυτά τα πράγματα που δεν προλαβαίνεις τις υπόλοιπες μέρες με φοβερά χαλαρούς ρυθμούς, γιατί σκοπός είναι να χαλαρώσεις με αυτό τον ιδιαίτερο τρόπο διαλογισμού, που σου προσφέρει τη δυνατότητα να σε περιποιηθείς.

2. Δημιούργησε τις κατάλληλες προϋποθέσεις

Χαμήλωσε τα φώτα, άναψε ένα κερί με ωραίο άρωμα και βάλε τις πιο cozy πυτζάμες σου και γίνε ένα με το αφράτο πάπλωμά σου ενώ απόφυγε να τσεκάρεις κινητό ή τηλεόραση. Προτίμησε να διαβάσεις ένα βιβλίο ή να ακούσεις ένα δίσκο που σε ηρεμεί.

3. Πιες ένα χαμομήλι

Λίγα λεπτά πριν χωθείς κάτω από το πάπλωμα ετοίμασε μια κούπα ζεστό χαμομήλι με λίγο μέλι και μην βιαστείς να το πιεις- απόλαυσέ το σιγά- σιγά και νιώσε τη ζεστασιά του να απλώνεται μέσα σου.

4. Ψέκασε τα σεντόνια με λεβάντα

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας θα γίνει ο καλύτερος σου φίλος γιατί μπορεί να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις με συνοπτικές διαδικασίες. Μπορείς να βρεις έτοιμο σπρέι σε διάφορα καταστήματα ή να το φτιάξεις μόνη σου.